Treballar a l’estranger

Ara que tenim l’estiu aquí, us heu plantejat la possibilitat d’anar a treballar a l’estranger? Conèixer nous llocs, noves persones, noves maneres de treballar o perfeccionar un idioma: qualsevol motiu (o tots ells) són un bon impuls per llençar-se a passar fora una temporada.

Treballar a l’estranger durant l’estiu

La Direcció General de Joventut, a través de la pàgina Jove.cat, ofereix un recull de recursos i informació que us poden ser molt útils:

En primer lloc hi trobareu un llistat de feines que podeu fer fora del país. Les han dividit segons si són feines qualificades (si ja teniu titulació professional podeu optar per buscar feina del vostre camp!), feines no qualificades (com per exemple, cambrer) o bé feina de practiques, on podreu posar en pràctica els coneixements obtinguts en els vostres estudis acadèmics.

El segon que aconsellen des de la pàgina és fer-se un currículum europeu (Curriculum Vitae Europass). Això últim es bastant recomanable perquè la persona que ha d’escollir el personal potser s’ha de mirar molts currículums i si cadascun està en un ordre diferent no se li facilita gens la tasca. En aquest segon apartat també hi ha un llistat d’agències que us poden facilitar aquesta cerca de feina i consells per a contractar-les.

El tercer apartat és potser dels més importants: la documentació i els tràmits que fan falta per poder marxar fora. Això, juntament amb la cobertura sanitària, canviarà segons si el país és comunitari o no. El DNI o passaport permet que et pugui moure lliurement, però és un màxim de tres mesos: de seguida que es trobi feina s’ha de sol•licitar la targeta de persona resident i inscriure’s a l’oficina de la policia local. Fora dels països comunitaris, entre d’altres coses, també us farà falta un permís de treball.

El mateix passa amb l’atenció mèdica: hi ha països on hi ha conveni signat i és molt senzill utilitzar la sanitat pública. Però no us fieu: mireu bé abans de marxar que s’inclou i que no s’inclou. Existeix el que s’anomena la “targeta sanitària europea” que ofereix cobertura en cas de malaltia o accident. S’ha de renovar cada any.

Finalment trobareu uns materials de suport com ara guies o vídeoexperiències que us acabaran de fer decidir. Esperem que tingueu sort!

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant