Perquè el pàdel és ara l’esport favorit de molts?

El pàdel es un esport que cada vegada està més de moda, sobre això no hi ha discussió ja que és el segon esport més practicat al país, per davant només hi ha el futbol.

La primera pista de pàdel que va haver-hi a Espanya va ser al Club de Marbella, impulsada pel tenista Manolo Santana, i des d’aquell moment aquest esport ha anat guanyant adeptes fins a ser un dels més practicats i ja són quatre milions de persones que juguen a tot l’estat, segons el Consejo Superior de Deportes.

Per altra banda, també és l’esport que més ha crescut a les xarxes socials, l’any 2017 van augmentar els seguidors del World Padel Tour (campionat professional) més d’un 97% a facebook i instagram i un 107% a Youtube. A més el professionals d’aquest esport cada vegada poden comptar amb més marques que els patrocinen.

Però quins són els motius que aquest esport triomfi tant al nostre país? Hi ha una sèrie de raons que el fan atractiu per a diferents tipus de públic:

Un esport molt fàcil de practicar

El pàdel és un esport que no requereix tenir una gran tècnica, com podria ser al tenis, on per poder jugar de forma decent s’ha d’haver practicat bastant. El pàdel no requereix coneixements previs, ni de tenir la capacitat de fer complicats moviments amb el turmell, de seguida que comencis a jugar et sentiràs còmode.

A més, les regles de joc són prou senzilles i amb un parell de partits ja estan més que apreses.

Apte per a no esportistes

Una altra característica que fa que el pàdel tingui tant d’èxit és que no implica que la persona que en practica estigui en un estat físic molt bo ni que compti amb gran resistència. Qualsevol persona indiferentment de la seva forma física, preparació, edat o sexe pot practicar aquest esport sense problemes.

És una gran opció per aquelles persones que porten una vida bastant sedentària i necessiten moure’s una mica, el pàdel no només els hi aportarà beneficis per la salut, sinó que també els hi donarà molta diversió.

Esport ideal per socialitzar

Un altre aspecte que fa del pàdel un esport triomfador és la capacitat que té de fer que els seus jugadors socialitzin, ja que és un esport pel qual calen 4 jugadors i així mentres juguem la partida interactuem amb altres persones.

Un esport molt econòmic

Tot i que en un inici el pàdel s’associava més aviat a una classe benestant, la veritat és que és un esport que no requereix una gran inversió i per tant és assequible per qualsevol persona interessada a la seva pràctica, l’equip bàsic per la seva pràctica es pot aconseguir per un preu bastant assequible.

Ocupa poc espai

Pel que fa a les instal·lacions, les pistes de pàdel ocupen molt menys que les de tenis i per un club esportiu surten molt rentables, així com per les constructores que construeixen urbanitzacions amb zones comunitàries. A tota Espanya ja n’hi ha més de 10000 pistes reglamentàries de pàdel.

Igualment, en termes d’equipament, només has d’anar vestit amb roba d’esport, la teva pala i unes pilotes.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant

5 consells per patinar millor

Patinar és una de les formes més divertides i amenes de fer esport i mantenir-se actiu, però cal tenir en compte que si no es