Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant un estat de benestar general.

Va ser en Halbert L. Dunn qui va començar a utilitzar aquest terme sobre els anys 50, tot i que aquest moviment no es va popularitzar fins als 70 i es va començar a extendre.

Aquesta forma d’entendre la vida i buscar el benestar va sorgir justament uns anys després que finalitzes la Segona Guerra Mundial, quan el model social i econòmic havia canviat, millorant a poc a poc i un cop les necessitats bàsiques estaven cobertes per quasi tota la població, van sorgir altres necessitats: el creixement personal i el desenvolupament mental.

La capacitat de sentir-se BÉ

Aquest moviment s’ha definit pel National Wellness Institute (Wisconsin) com el procés actiu mitjançant el qual l’ésser humà es consciència de tenir una existència més plena i ho fa a través de certes eleccions sobre com cuidar-se a tots els nivells, cuidar el cos, l’intel·lecte i les emocions.

En aquesta definició podem trobar un aire de misticisme però fa referència a la part del Wellness que té cura de la ment i les emocions, on la meditació i disciplines similars hi tenen força influència i per tant, també cert misticisme. Al final una manera de resumir el que és el Wellnes és trobar l’equilibri que ens faci sentir bé.

En Halbert L. Dunn teoritzava que per portar una vida saludable, a més de tenir una bona salut i condició física, és necessari tenir una bona salut mental i emocional.

Efectivament les seves afirmacions tenen lògica, ja que a la gran majoria de casos el benestar físic contribueix directament a un benestar emocional i viceversa. Estar relaxat, sentir-se sa i tenir energia ens ajuda al fet que el nostre cervell treballi de forma òptima i d’aquesta forma les nostres emocions estan equilibrades. Per tant no hi ha dubte que el benestar físic i l’emocional van directament relacionats.

El boom del wellness per tot arreu

Per tant, un centre Wellness ha de comptar amb professionals capacitats per aplicar les tècniques adients. Aquestes estan formades per diferents tractaments dissenyats tant per aportar bellesa, salut, energia i benestar. A més, la calma i un ambient relaxant es bàsic a qualsevol centre Wellness, música que convidi a la desconnexió i al relaxament.

Un dels països on es més estesa aquesta cultura stress-free, on el wellness està més difós és a Tailàndia, on el seu estil de vida, es caracteritza per estimar i cuidar el medi ambiente, viure una vida senzilla, sé feliç amb el que es té i no estressar-se.

Per tant, com veiem, el wellness és un terme relacionat amb la salut, ja que s’enfoca a l’estat de la persona i al seu continu desenvolupament. L’objectiu, com hem vist és trobar un estat òptim, integral i equilibrat de la salut a diversos aspectes.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

5 consells per patinar millor

Patinar és una de les formes més divertides i amenes de fer esport i mantenir-se actiu, però cal tenir en compte que si no es