Vigileu amb les picades i mossegades

Ara que estem a l’estiu, un fet molt comú és la presencia d’insectes a dins i fora de casa, sobretot els mosquits.

Com actuar davant les picades i mossegades

La Generalitat de Catalunya, a través del portal Canal Salut, disposa d’una pàgina web on podeu trobar informació vinculada als perills de les picades i les mossegades.

Alguns dels consells que podeu trobar-hi són:

– Utilitzar roba clara i mirar que us cobreixi gran part del cos

– Utilitzar repel•lents (n’hi ha de molts tipus: els que s’endollen a la corrent, els esprais per a ús domèstic, els esprais per posar-se al cos, polseres repel•lents, etc.)

Si us pica un insecte, cal rentar la ferida amb aigua i sabó neutre. S’ha de comprovar que el fibló no s’ha quedat dins la pell, perquè si fos així, caldria treure’l. Millor utilitzar unes pinces, però vigilant molt de no enfonsar-ho cap a dins.

El mosquit tigre, molt present a les nostres terres en els darrers anys, s’ha de prevenir de la mateixa manera que els mosquits normals. S’aconsella sobretot netejar possibles acumulacions d’aigua, ja que en poden multiplicar la seva existència (per exemple, si teniu un recipient o un safareig, comprovar que estiguin secs). A la pàgina web podeu trobar un vídeo preventiu:

mosquit tigre

Altres animals que cal evitar:

Paparres: si us pica una paparra, cal extreure-la el més aviat possible. S’ha de fer amb unes pinces i estirant-la pel cap de manera lenta i sense trencar-la ni aixafar-la. Sobretot vigilar que la part del cap no es quedi enganxada a la pell.

Meduses: hi ha temporades que al mar hi ha més meduses del normal. Costen d’evitar perquè a vegades no t’hi fixes, però estigueu alerta i eviteu qualsevol contacte (inclús mortes). Si us piquen, renteu bé la ferida amb aigua salada, traieu amb cura les restes de tentacle si n’hi ha i apliqueu gel (evitant que el gel toqui la pell: emboliqueu-lo amb una tovallola o bossa).

Escurçons: a Catalunya hi ha dues espècies d’escurçons. Difícilment arriben al metre d’allargada (entre 75 i 90 cm) i es troben sobretot per les muntanyes i camps. Utilitzeu sabates tancades. Davant d’una picada, renteu la ferida amb aigua i sabó, apliqueu antisèptic i acudiu al servei mèdic més proper.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant