FAQ

Resolem els teus dubtes: troba respostes ràpides i clares a les nostres FAQ’s sobre formació, matrícula i serveis a Vitae.

Som aquí per ajudar-te!

Preguntes freqüents generals

Un alumne de Grau Mitjà a CAFEMN pot accedir al Grau Superior d'EAS i/o Condicionament Físic, sense fer una prova d'accés?

Sí.

Puc inscriure'm al Grau Superior d'EAS i/o Condicionament Físic si tinc 16 anys?

Sí.

Puc accedir si vinc d'Ensenyaments de Règim Especial, com a Tècnic en Futbol?

No. Heu de fer la prova d’accés. La normativa només permet l’accés directe a estudis de Formació Professional, els ensenyaments de règim especial no s’entenen com a tals.

Si vinc de grau mitjà d'una altra família professional, puc accedir a l'EAS?

Sí.

Com s'administren les beques?

Des de l’escola us informem quan surten les beques publicades pels organismes oficials i us facilitem tota la documentació. Tot i això, la tramitació només la pot fer personalment l’estudiant. L’atorgació de les beques depèn de molts paràmetres que l’Estat decideix anualment.

A quins centres Vitae puc estudiar i quins són els preus dels cursos?

Actualment hi ha quatre escoles a Catalunya, una a Navarra i els estudis a distància. El nostre objectiu és oferir la possibilitat de formar-se com a Tècnic/a esportiu a més persones, és per això que treballem per generar noves seus a Granollers, Bilbao, Logronyo i Saragossa.

L'assistència a classe és obligatòria?

Al format presencial has d’assistir mínim un 80% de les sessions per optar a la convocatòria ordinària. En cas de superar aquest percentatge de faltes, hauràs d’anar a la convocatòria extraordinària (que permet una nota màxima de 5 a la qualificació final).

En el format semipresencial (online), el model de classe i avaluació està dissenyat especialment per a aquells que no poden assistir presencialment a classe. És una titulació oficial i reconeguda pel Departament dEnsenyament de la Generalitat de Catalunya, amb la mateixa validesa que la modalitat presencial.

Com funcionen les convalidacions d'assignatures?

Com a norma general, cap titulació dun estudi inferior convalida una titulació dun estudi superior. Per exemple, un Tècnic/a Esportiu de Futbol o un Tècnic de Grau Mitjà a CAFEMN no podria sol·licitar la convalidació d’assignatures del Tècnic Superior en Animació d’Activitats Físic Esportives.

Sí que és possible d’igual a igual (grau superior a superior) o d’un grau més gran a un de menor. Per exemple, un Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport o un tècnic superior d’EAS podria sol·licitar les convalidacions dels blocs comuns de qualsevol tècnic esportiu.

En qualsevol cas, l’alumne pot gestionar la convalidació presentant una instància i adjuntant la documentació pertinent degudament certificada. Vitae, seguint la normativa descrita anteriorment, decidirà si és possible o no la convalidació.

Sóc esportista d'elit, ho teniu en consideració?

Sí, però sempre respectant l‟assistència mínima a classe del 65%. Si supereu el 35% teniu l’opció d’examinar-vos presentant-vos a la convocatòria extraordinària (amb una nota màxima d’un 5). Si l’assistència no és compatible amb viatges i competicions, també teniu la possibilitat de cursar els estudis en format semipresencial.

He de sortir una mica abans de classe, m'afectarà a la nota?

En cas que es faci algun exercici avaluatiu final de la sessió i tu no hi siguis, no el podràs recuperar. Si marxes quan queden 30 minuts per finalitzar la sessió, a l’escola ho considerem com a 1 falta sencera. Si és un cas puntual, cal parlar directament amb el professor/a implicat i amb el teu tutor/a.

Què passa si em lesiono i no puc fer les pràctiques?

Com que la gran majoria dels alumnes de Vitae són esportistes, és un fet que pot passar habitualment. És per això que l’escola està preparada i posem a disposició de l’alumne/a lesionat la realització d’una avaluació alternativa perquè pugueu optar a la mateixa nota acadèmica que els vostres companys de classe.

Puc treballar a l’estranger amb aquestes titulacions?

Sí. Les titulacions que impartim a l’escola depenen del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que a la vegada depenen del Ministeri d’Educació d’Espanya. A nivell europeu està tot regulat (lliure circulació de treballadors a la zona de la Comunitat Econòmica Europea). Hi ha molts exemples dels nostres titulats que treballen a l’estranger, de fet formar-se al nostre país té un punt de prestigi gràcies als èxits dels nostres esportistes d’elit.

Es poden fer pràctiques a l'estranger?

Sí, i des de Vitae t’ajudem a aconseguir-les i tramitar-les. Internament el gestionem a través de la Fundació FP Barcelona i estem treballant en un nou departament d’Internacionalització de l’Escola Vitae per poder oferir més serveis en relació amb aquest tema.

Puc proposar una entitat on fer les pràctiques?

Sí. Sempre estem oberts a establir convenis de pràctiques amb noves entitats. L’alumne o l’alumna ho haurà de sol·licitar via el professor/a de pràctiques, que serà qui es posarà en contacte amb l’entitat demandada per acordar una entrevista. Si l’entitat en qüestió té un programa de pràctiques i una bona predisposició, per part i l’escola no hi ha cap inconvenient.

Cal estar molt en forma per formar-se com a Tècnic Esportiu?

Per estudiar qualsevol estudi esportiu és imprescindible que practiquis i gaudeixis de l’esport al teu dia a dia. De vegades podem encadenar dues o tres classes pràctiques, així que recomanem cuidar-se i estar en forma per aprofitar i gaudir de les sessions.

Com es gestionen les baixes?

Cal seguir el protocol següent:

  1. Realitzar una reunió amb el tutor o tutora i amb adreça per exposar-ne les causes.
  2. Notificar la baixa per escrit a la secretaria del centre.
  3. Secretaria fa la tramitació de la baixa en funció de cada cas depenent del sistema de pagament que es va escollir.

Com és el personal docent de Vitae?

El nostre equip docent és jove, esportista, especialitzat i apassionat de la feina. A més, el nostre valor diferencial és que està vinculat al món laboral i això proporciona a l’alumnat un afegit en poder transmetre-li una visió real i pràctica de la seva assignatura.

De quines instal·lacions disposa Vitae?

Una de les característiques que ens distingeix com a escola és que la formació s’imparteix a clubs i instal·lacions esportives, gràcies a les quals els nostres alumnes tenen contacte diari i una visió real del sector esportiu.

Amb quines entitats col·laboradores treballeu?

Comptem amb importants sinergies amb entitats del sector esportiu. Per a l’escola és una prioritat oferir als estudiants un ampli ventall de formació, per la qual cosa el departament de Relacions amb Empreses treballa per incorporar noves entitats esportives cada any.

Doneu material esportiu?

Cada inici de curs els alumnes reben l´equipació oficial de Vitae.

Per dur a terme la realització de les sessions pràctiques, cada centre posa a disposició de lalumnat el material esportiu específic (pilotes, petos, raquetes de tennis i les pales de pàdel, etc.)

El Grau Mitjà en Conducció d’Activitats Físic i Esportives al Medi Natural requereix que cada persona disposi d’una bicicleta de muntanya.

Com són les tutories?

Les tutories són un dels pilars de la nostra formació. Amb els alumnes de menors de 18 anys tenim una relació directa amb els pares; i amb els més grans de 18, consensuat amb l’alumne o alumna, signem un document que ens permet la comunicació amb les famílies.

Quines són les sortides professionals que ofereixen les formacions esportives?

Les opcions laborals són molt àmplies al món de l’esport. Tant a l’assignatura de Formació i Orientació Laboral com a les tutories, rebràs tota la informació que et facilitarà triar l’itinerari que s’acosti més als teus interessos.

Com preparar la prova d’accés als cicles formatius de Grau Superior?

Per treballar de forma específica aquesta prova, col·laborem amb l’Acadèmia Campus 25, una entitat experta en aquest tipus de proves que us assessorarà en tots els temes relatius. Treballem de manera conjunta per tal d’oferir la millor orientació.

Puc accedir a la Universitat des del Grau Superior EAS i des de Condicionament Físic?

Amb els dos títols de tècnic superior pots accedir a estudis universitaris. Si voleu millorar la vostra nota mitjana per tenir més opcions i poder escollir Universitat, us recomanem presentar-vos a la prova d’assignatures específiques de la selectivitat.

Per treballar com a socorrista en una piscina em val la titulació de la Creu Roja o de la Federació Catalana de Salvament i Socorrisme?

No. La llei de professions de l’esport obliga a obtenir com a mínim el Cicle de Tècnic en Salvament i Socorrisme. De fet, tant la Federació Catalana de Salvament i Socorrisme com la Creu Roja ja no imparteixen el curs i col·laboren amb escoles com Vitae on s’imparteix al bloc específic.

Fins fa poc aquells alumnes que obtenien el certificat del Grau Superior d’EAS podien treballar com a socorristes, ara ja no.

FAQ Grau Mitjà GMNTLL - Guia al medi natural i de temps lliure

Quin material he de comprar per dur a terme el curs?

Per fer el curs necessitaràs una bicicleta de muntanya i un casc homologat. També és convenient que disposeu de roba d’abric, motxilla i calçat de muntanya. El crèdit d’hípica es fa a diverses escoles d’equitació que posen a disposició de l’alumnat el material específic per a la pràctica.

Cal superar alguna prova d’accés específica?

En el cas d’aquest cicle formatiu no cal fer cap prova per accedir-hi.

FAQ Grau Superior EAS - Ensenyament i Animació Socioesportiva

Si sóc tècnic/a d'EAS, cal també el títol de Monitor de Temps Lliure per poder treballar?

Amb el títol d’EAS obtindràs totes les competències relacionades amb el títol de director d’oci, per tant, pots treballar en aquest àmbit com a professional de l’oci.

Amb el títol de Tècnic Esportiu en Futbol i/o salves i Socorrisme, puc accedir al Cicle Formatiu de Grau Superior?

No. Només hi podràs accedir directament si tens el Batxillerat. Si no en teniu, cal que feu la prova d’accés a grau superior.

Aquest cicle també es pot cursar a distància, té la mateixa validesa que el presencial?

Sí. Té la mateixa validesa i permet a l’alumnat adquirir les mateixes competències professionals que el format presencial. L’Escola Vitae està acreditada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i és pionera en els estudis esportius en línia.

És obligatori matricular-se a la part pràctica de les assignatures?

No. Però és recomanable si creus (parlant amb el teu tutor/a) que tindràs dificultats per aprovar l’assignatura i vols fer-ne un reforç.

FAQ Grau Superior Condicionament Físic

En què es diferencia de l'EAS?

El títol de Tècnic Superior d’EAS està enfocat a l’ensenyament d’esports individuals i d’equip, així com activitats físiques i lúdiques d’iniciació esportiva. Entrenadors, monitor, gestors de competicions i esports ludicoesportius.

El tècnic superior d’Acondicionament Físic està dissenyat per aprendre a dirigir activitats relacionades amb el món del fitness i el benestar a través de l’esport. Coreògrafs, monitors de sala de gimnàs, activitats aquàtiques, pilates, etc.

Què és la Formació DUAL?

És una modalitat de Formació Professional on tant el centre educatiu com l’empresa s’involucren en la formació dels alumnes. L’estudiant combina la formació al centre educatiu amb l’activitat productiva a l’empresa.

Contacte

C/ Balmes 207-209, 08006, Barcelona

93 417 05 14

info@escolavitae.com

FORMA'T

Estàs preparat per fer el següent pas cap a la teva futura carrera?