Jocs de taula amb material reciclat

Segurament que tots vosaltres, alguna vegada, heu jugat a algun joc de taula: ja sigui amb un tauler o amb cartes, entre molts altres.

Jocs de taula fets per nosaltres

Segons ens explica la Viquipèdia, ja es jugaven a  jocs de taula a l’antic egipci. Les referències al llarg de la història són múltiples. Per exemple, al segle XV abans de Crist es va notificar l’existència de set jocs al sostre del temple de Qurna d’Egipte. També Alfons X de Castella va encomanar escriure un llibre amb informació de jocs, provinent d’uns textos àrabs.

Alguns dels exemples més coneguts són el parxís, el joc de l’oca, els escacs o el Trivial Pursuit.

Alumnes de l’escola han realitzat uns vídeos on podem veure exemples de jocs de taula fets amb material reciclat:

  • Qui és qui i Quatre en ratlla

Aquest vídeo ens mostra dos jocs: el qui és qui i el quatre en ratlla.

El primer és un joc per a dos jugadors que es basa en la formulació de preguntes per tal descobrir qui és el personatge que amaga el nostre oponent. Per fer-ho, caldrà realitzar preguntes tipus “Porta ulleres?”, “És noi?”. Només es pot respondre sí o no, però saber triar bé les preguntes ens permetrà anar eliminant possibilitats.

El tres en ratlla o quatre en ratlla és un dels jocs més antics del món i també un dels més senzills: per guanyar cal aconseguir situar tres peces teves de manera consecutiva (o quatre en el cas del Quatre en ratlla). En aquest cas veiem un tauler de cartró on les fitxes són taps d’ampolla.

  • Memory i Puntotrón

Aquest vídeo, com l’anterior, també ens mostra dos jocs:

El primer és el memory, un joc per potenciar la nostra memòria visual. Funciona a través d’imatges en parella que s’hauran d’anar destapant. Si trobem dues imatges diferents perdem el torn, però si en trobem dues d’iguals ens les quedem i guanya qui n’hagi aconseguit més.
El vídeo mostra com poder fer el joc amb taps d’ampolla.

El Puntotrón és un joc de punteria. Els alumnes mostren com fer un panell de cartró on poder llençar-hi objectes i mirar a veure si encertem (i quina puntuació ens correspon).

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant