Treballar a l’estiu

Ara que s’acosta l’estiu molts de vosaltres intentareu trobar alguna feina. La tasca no és gens fàcil, però hi ha algunes webs que us poden ajudar.

Webs amb informació per treballar a l’estiu

En citarem dues:

  • Ajuntament de Barcelona “Treballar a l’estiu” 2014: es tracta d’una campanya que finalitza el proper 29 de maig i que té per objectiu ajudar als joves que busquen feina a l’estiu oferint-los informació i recursos.

La campanya s’impulsa des de la Regidoria d’Adolescència i Joventut i consta de 32 activitats gratuïtes com per exemple xerrades informatives per treballar en diversos sectors com ara el comerç, el món del lleure, restauració o turisme. A part de les xerrades també hi ha tallers per a la recerca eficient de feina i “clubs de feina” per ajudar personalment als joves que busquen feina.

  • Portal Jove.cat de la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família: Disposa d’un apartat exclusiu per a feines d’estiu i treball temporal on hi trobareu informació sobre possibles feines a realitzar. De cada una de les ocupacions citades se n’expica el contingut i tasques a realitzar, quins estudis fan falta o quines són les condicions laborals que s’ofereixen. Per exemple, una feina molt típica és fer de monitor de lleure, on bàsicament el requisit sol ser disposar del títol (moltes entitats ofereixen el curs per treure-se’l) i tenir bona predisposició per treballar amb infants.

Altres feines que proposen per fer aquest estiu són: cambrers i ajudants de cuina, informació i animació turística, socorrisme, colir fruita, feina a festivals i concerts, classes particulars, cangurs, promocions i publicitat, botigues, supermercats, fàbriques i neteja de locals.

El mateix portal disposa d’una pàgina anomenada “Cercar feina per Internet” on es fa una recopilació de portals i webs útils per a la cerca de feina des de l’ordinador. Aquestes pàgines permeten que des de casa es puguin consultar ofertes de feina i enviar currículums o cartes de presentació o apuntar-se a borses de treball.

És una bona manera de començar a buscar feina, ja que moltes vegades pot passar que us dirigiu personalment a una empresa o negoci per entregar el CV i us diguin que no busquen a ningú.