COM GESTIONEM ELS CASOS COVID A L’ESCOLA?

Pla de contingència per gestionar els casos covid a l’escola

A Escola Vitae continuem mirant endavant i apostant per la nostra professió i per la formació de nous tècnics de l’ESPORT.

Per tal de treballar d’una manera preventiva i amb l’objectiu de vetllar per la seguretat d’alumnes i docents, alhora que oferim una formació de qualitat conforme la demanda del sector, hem aplicat un pla de contingència que ens permet canviar d’escenari amb immediatesa en cas d’haver-hi un brot de covid a l’escola, ja sigui de manera localitzada o generalitzada.

Aquest pla contempla, per tant, l’opció de canviar a un escenari virtual que treballi les competències que ha d’assolir un professional de l’esport.

[vc_row][vc_column width=”1/5″][vc_column_text]

PROACTIVITAT

[/vc_column_text][vc_single_image image=”18589″ img_size=”100×100″ alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/5″][vc_column_text]

CREATIVITAT

[/vc_column_text][vc_single_image image=”18577″ img_size=”100×100″ alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/5″][vc_column_text]

COOPERACIÓ

[/vc_column_text][vc_single_image image=”18573″ img_size=”100×100″ alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/5″][vc_column_text]

AUTONOMIA

[/vc_column_text][vc_single_image image=”18585″ img_size=”100×100″ alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/5″][vc_column_text]

POLIVALÈNCIA

[/vc_column_text][vc_single_image image=”18561″ img_size=”100×100″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]

Tot i així, per evitar tot el possible aquest escenari i poder continuar oferint una formació presencial i segura, diàriament duem a terme les mesures d’higiene i seguretat establertes pels departament de Salut i Ensenyament.

Mesures de prevenció per evitar la propagació

[vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Entrades i sortides

Es pren la temperatura de cada alumne abans de començar la primera classe. Aquesta no pot ser superior a 37,5ºC. Si ho és, l’alumne no pot accedir al centre.

Accessos:

 • Les entrades i sortides es realitzaran sempre de manera esglaonada (intervals de 5 minuts).
 • Es tindrà en compte el nombre d’accessos i grups estables.
 • La sortida al pati també serà esglaonada perquè no coincideixin diversos grups estables en les zones de descans.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Higiene i distància social

Alumnat, professorat i PAS ha de fer ús de la mascareta en tot moment excepte en sessions pràctiques que impliquin activitat física d’alta intensitat (en aquest cas la distància social és d’1,5 m).

L’OMS indica:

 • Baixa intensitat → inferior a 6 MET’s: caminar, dinàmiques de joc suaus, estiraments, etc.
 • Alta intensitat →  igual o superior a 6 MET’s: futbol, bàsquet, carreres, activitats dirigides…

A les aules:

 • Es realitzarà ventilació de forma periòdica.
 • En els canvis de grup en un mateix espai es mantindrà l’aula buida ventilant durant 10-15′.
 • Els alumnes tindran assignada una cadira fixa que només es podrà modificar amb autorització del tutor.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Desinfecció dels espais

Diàriament i sempre que hi hagi un canvi de grup estable a l’aula, instal·lació esportiva o s’utilitzi material esportiu.

Com ho fem?

 • S’establiran subgrups de 5 persones. Cada subgrup tindrà un responsable que serà l’encarregat d’agafar el material de neteja i facilitar-lo als seus companys.
 • Es realitzarà en concepte d’autoneteja, per tant, cada alumne i professor haurà d’ocupar-se del seu espai personal.

Quan ho fem?

 • Inici de la primera sessió del dia.
 • Inici de cada sessió, sempre que hi hagi un canvi d’aula.
 • Al finalitzar l’última sessió del dia.
 • Inici i final de cada sessió pràctica.

Qualsevol persona de la comunitat educativa del centre que presenti símptomes durant l’estada a l’escola, serà aïllada seguint el protocol de seguretat i es comunicarà a la família i centre de salut en cas dels menors d’edat.

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]

Com sé si he de venir a l’escola i que passarà si tot el grup classe ha de fer un confinament?

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Assistència al centre educatiu

➡️ NO he d’assistir al centre si:

 • Tinc simptomatologia compatible amb la COVID-19 (tos, malestar general, vòmits o diarrea, febre o febrícula (fins a 37,5ºC), mal de cap, mal de coll, alteració del gust o l’olfacte…).
 • Estic a l’espera d’un resultat de PCR pròpia.
 • Estic a l’espera d’un resultat de PCR d’un convivent que està al mateix centre educatiu.
 • Estic confinat per un positiu d’un contacte estret.
 • He donat positiu en la COVID-19.

➡️ Si un contacte estret extern al centre educatiu (familiar o company d’activitats extraescolars) ha donat positiu i, per aquest motiu, posteriorment es fa una prova PCR a l’alumne, encara que el resultat sigui NEGATIU l’alumne haurà de fer la quarantena. 

➡️ SÍ s’haurà d’assistir al centre fins que no es compleixi una de les directrius esmentades prèviament.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Confinament de tot el grup classe

➡️ El confinament del grup classe ho determinarà en última instància el gestor COVID-19 de cada centre educatiu. Aquest es posarà en contacte amb el director/a del centre per tractar cada positiu que es pugui tenir al centre educatiu i així decidir les mesures necessàries.

➡️ De forma genèrica, sempre que hi hagi un positiu a un grup classe, es passarà a realitzar un confinament de 14 dies per a tot el grup. A més cada persona del grup serà avisada per anar a fer-se la prova PCR.

➡️ L’activitat escolar d’aquell grup passarà a ser ONLINE durant el temps de confinament. Escola Vitae té preparat un pla docent nomenat “Pla Quarantena” per poder continuar amb aquesta formació de forma telemàtica.

➡️ Aquesta formació és obligatòria (a excepció de la persona o persones que donin positiu) i per tant, es passa llista a cada sessió i les tasques de formació continuaran actives.

En cas que només es confini un o diversos alumnes, aquests podran seguir la formació des de casa.

Si tens dubtes, truca’ns!

Al telèfon central 93 417 05 14 o al telèfon directe de cada Escola Vitae. També pots enviar un correu electrònic a info@escolavitae.com, t’atendrem de dilluns a divendres de 8:30h a 15:00h.