“Aquí mai se m’ha tractat com un estudiant de pràctiques sinó com un treballador més”

Lluis Edo, alumne de VITAE, ens explica la seva experiència en el format dual després de compaginar els estudis amb una feina en un centre de fitness.

La classe d’avui té 4 parts. Treballarem sempre sobre els 85rpm, d’acord?”. Està a punt de començar la classe de spinning al gimnàs VivaGym del carrer Bruc de Barcelona. Lluís Edo està al capdavant i dóna les instruccions als alumnes. Lluís és estudiant del Grau Superior d’Acondicionament Físic a l’Escola VITAE. En el segon any, s’ha acollit a la possibilitat de realitzar els estudis mentre realitza pràctiques. Però no són unes pràctiques curriculars normals. “Les pràctiques del format Dual són unes pràctiques especials, molt més llargues i remunerades que permeten a l’estudiant compaginar els seus estudis a l’aula amb un treball a mesura que li proporciona VITAE i que li aporta més experiència” apunta Éric Chalamanch, el responsable de la relació entre Vitae i les empreses del sector del fitness.

VITAE ofereix des del 2020 la possibilitat de realitzar aquests estudis en format dual. Un dels principals avantatges és que s’adquireix molta més experiència, ja que són unes pràctiques que arriben gairebé a les 1000 hores. Només les 100 primeres hores són de pràctiques i la resta, 877 hores, són remunerades. L’alumne té un sou, aprèn i adquireix experiència. I el més important, assenyala Éric Chalamanch, és que “un cop finalitzat el període de pràctiques, moltes empreses decideixen incorporar en plantilla l’estudiant amb un contracte com el de la resta de treballadors”. L’experiència de Vitae amb aquest format Dual en aquests anys no pot ser més positiva.

I un exemple és el de Lluís Edo. “Finalitzo el meu contracte de pràctiques d’aquí a pocs dies. El meu responsable ja m’ha fet una proposta per seguir i incorporar-me a la plantilla. Estic molt feliç perquè m’hi vull dedicar. Amb unes pràctiques normals no sé si ho hagués aconseguit”. Vuit mesos enrere, Lluís Edo ens reconeix que va entrar per la porta com algú tímid i insegur. Però ara és un altre. Té molta més confiança en si mateix i també s’ha guanyat els clients. I li encanta fer classes dirigides. “Menys ioga, faig totes les classes dirigides que es fan al centre: spinning, body combat, body pump… Aquí em tracten com un treballador més. No sóc un estudiant de pràctiques per a ells”. Recorda que a les seves primeres classes sentia una mica de vergonya, però que a poc a poc es va anar deixant anar. I en tota aquesta transformació també hi ha tingut molt a veure el seu responsable, amb qui ha forjat una bona relació.

El format dual s’aplica al segon any d’estudis. La càrrega de treball a l’aula disminueix, ja que part dels estudis es traslladen al centre de treball.

VITAE cerca acords amb les empreses més prestigioses del món del fitness i aquelles que mouen un volum alt de professionals per tenir més garanties que l’alumnat pugui treballar al centre una vegada finalitzats els estudis. “El feedback és molt bo. Nosaltres seleccionem els alumnes que enviem als centres i, en la majoria de casos, l’experiència ha estat molt positiva tant per a l’alumne com per a l’empresa”, assegura Éric Chalamanch. Però la plaça, un cop finalitzats els estudis, no la té garantida ningú. Lluís Edo ens dóna la seva fórmula per aconseguir la feina que busquem: “has de donar el 100%. Demostrar que vols la feina. Aquí ningú no regala res. Si vas per això, ho aconseguiràs”. Ell ho ha aconseguit.

Cicles formatius d’esport a Girona

Forma’t en formació professional esportiva a Vitae Girona Escola Vitae Girona està ubicada a les instal·lacions de GEIEG de Palau-Sacosta (Grup Excursionista i Esportiu Gironí),