Esport i alimentació: falsos mites

Segur que heu sentit alguna vegada algun consell vinculat amb l’alimentació i l’esport. No ho dubtem, però es possible que alguns d’aquests siguin falsos mites. Des d’aquest blog es donen algunes pautes per no creure’s tot el que ens diguin i desemmascara alguns dels mites falsos més coneguts. Potser alguns o tots ja els coneixes, però un recordatori no va pas malament del tot, no?

Falsos mites en alimentació esportiva

  • El primer i més conegut és sense cap mena de dubte aquell que et diu que mentre vagis fent exercici no passa res i que pots menjar tot allò que vingui de gust perquè no se t’acumularà en forma de greix. Més fals que un duro sevillano: cal mantenir una dieta equilibrada sempre, perquè sinó els dies que mengis encara que sigui poc, tindràs el cos acostumat a l’exercici i t’engreixaràs ‘una forma més ràpida.
  • Suar no aprima. És un fals mite molt estès i per això hi ha molta gent que fa sauna d’una manera exagerada. És un perill això, el nostre cos no pot perdre líquids així com així, al contrari: després de fer exercici beveu per tornar als nivells normals, sobretot amb begudes isotòniques o similars.
  • Seguir una dieta rica en proteïnes farà que puguis guanyar musculatura fàcilment: fals, i això ho han demostrat diversos estudis. En realitat has de fer un càlcul ràpid: segons el teu pes, has de consumir més o menys proteïnes i no hauries de sobrepassar els 2gr per quilogram. Si n’abuses, el teu cos se’n pot ressentir negativament.
  • Els greixos són dolents? Ni de bon tros, però això es el que ens fan creure sempre. No se n’ha d’abusar, estem d’acord, però són necessàries per al bon funcionament del nostre cos. Quan fem exercici primer absorbim els hidrats de carboni, per+o després anem a pels greixos… i cal que hi siguin. Un consell? Optar per aliments que tinguin els greixos insaturats, com el peix blau, l’oli d’oliva o els fruits secs, mentre limites els que tenen les grasses saturades (carn, ous, productes làctics, etc.)

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant