CURSA D’ORIENTACIÓ INDOOR AMB ELS DE CASA, T’ATREVEIXES?

Laura Bataller, Coordinadora Pedagògica Escola Vitae Girona

Seguretat i supervivència a la natura

Som’hi, orienta’t!

Durant aquests dies de #JoEmQuedoACasa, els aficionats a la muntanya de l’Escola Vitae han estat treballant en noves idees per poder continuar practicant orientació… des de casa!

La Laura Bataller, Coordinadora Pedagògica de l’Escola Vitae Girona, ha proposat als alumnes en les matèries de Peu (CAFEMN) i Implementació d’activitats de lleure i temps lliure al medi natural (EAS) posar en marxa una cursa d’orientació a casa amb la família. I tu, t’hi atreveixes?

Què és una cursa d’orientació? ️

Una cursa d’orientació és una activitat esportiva que normalment es desenvolupa camp a través, contrarellotge i sense itinerari prefixat. Els participants han de passar per uns controls assenyalats en un mapa en el menor temps possible i amb l’ajuda d’una brúixola. La lectura del mapa permet saber les distàncies i els elements més destacats del terreny per on es passarà.

L’orientació és un esport integral que treballa el desenvolupament de les capatitats físiques i mentals, i apropa als participants a la natura oferint-los una gran sensació de llibertat.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Instruccions per organitzar la teva cursa d’orientació a casa

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

1. Dibuixa i pinta un mapa de casa teva, pots utilitzar diferents fulls (per exemple un per cada planta)

✱ Recorda que tots els mapes tenen una llegenda, on s’explica a què corresponen les línies i colors. Fes la teva pròpia llegenda.

✱✱ També tenen una escala. Per exemple: 1/150

2. Un cop tens el mapa dibuixat i pintat, dibuixa-hi totes les fites (mínim 10) a sobre amb un color diferent i numera-les. Recorda que ha d’haver-hi el punt de sortida dibuixat amb un triangle (1) i la meta amb dos cercles (2).

(1)                      (2)

3. Fabrica les fites, tantes com has dibuixat al mapa. En el punt d’inici i de meta, també n’hi han d’haver.

4. Prepara les normes de la cursa per explicar-les als participants i la fitxa d’informació d’on es troba cada fita.

▶️ Variant: Si vols fer treballar més els de casa, prepara una prova física individual per cada fita. Per exemple: Fita 1 > 10 jumping jacks.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”19694″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

Anima’t a fer un reportatge del procés de la realització de l’activitat i de la cursa.
Tant pot ser amb imatges com en vídeo, penja-ho a les teves xarxes socials i etiqueta’ns!

[vc_row][vc_column][vc_separator color=”vista_blue” border_width=”3″ css=”.vc_custom_1591868796607{background-color: #81d742 !important;}”][vc_column_text]

✅ Tip de seguretat i supervivència: Realització de nusos d’escalada

En aquest vídeo la Laura també ens ensenya a fer diferents tipus de nusos d’escalada i ens proposa el koala challenge. Acceptes el repte?

[/vc_column_text][vc_single_image image=”19686″ img_size=”430×269″ alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”https://www.instagram.com/p/CBS6rYcgNtm/”][/vc_column][/vc_row]

Laura Bataller
Coordinadora Pedagògica Escola Vitae Girona

Llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport
Amant de la natura i aficionada al món dels cavalls des de petita
Participant de curses d’orientació i monitora de casals esportius