Com guanyar massa muscular mitjançant la dieta

Les dietes per augmentar la massa muscular i reduir greix són moneda corrent en l’actualitat, ja que la preocupació per veure’s bé lidera tots els rànquings del mercat. Per tant, l’ideal és saber què aliments resulten ser més saludables i quins hàbits s’haurà d’adoptar si el que es busca és veure’s millor sense perdre qualitat de vida.

La nutrició és la correcta ingesta d’aliments, per cobrir tots els requeriments nutritius que necessita l’organisme per funcionar de manera adequada. La mateixa sempre haurà de tenir plena correlació amb les necessitats bàsiques a més de les diferents activitats que es realitzin durant el dia.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) assegura que una dieta equilibrada, sumada a l’activitat física periòdica, és un dels elements fonamentals per mantenir una adequada qualitat de vida. Així mateix, devela que una mala nutrició, no solament pot reduir de manera significativa el sistema immunològic, sinó que a més altera l’adequat desenvolupament i el funcionament físic i mental, reduint al mínim la capacitat de reproducció que posseeix l’individu.

Què no ha de faltar en una dieta amb finalitats musculars?

Tota la dieta haurà d’estar basada en les necessitats del pacient, segons els objectius a aconseguir, a més de les necessitats i requeriments diaris que posseeixi. Justament, haurà d’incloure proteïnes en tots els menjars que realitzi durant el dia.

Per a les persones que treballen diàriament, l’ideal és preparar tots els menjars que es realitzaran durant els dies de la setmana. D’aquesta manera, s’evita consumir qualsevol aliment que no s’ajusti als requeriments que s’han de complir per aconseguir un augment de la massa muscular.

Menjar aproximadament cada tres hores és el més recomanable, doncs permet agilitzar el metabolisme i augmentar la ingesta de calories, fonamental perquè els músculs guanyin volum.
Quins aliments són bons per augmentar la massa muscular?

En una dieta que ajudi a guanyar múscul no hauran de faltar mai els següents aliments:

  • Xocolata amarga. A pesar que moltes vegades es decideix llevar de la dieta diària tots els aliments que pensem que són calòrics, existeixen molts que són beneficiosos. Tal és el cas de la xocolata amarga, el qual no aporta calories significatives si es respecta la porció adequada diària i a més posseeix antioxidants, els quals són summament beneficiosos per a la salut.
  • Fruites i verdures. Les mateixes hauran d’estar sempre presents, doncs són una font essencial de vitamines i minerals.
  • Fruita seca. L’ideal és consumir un grapat, aproximadament 30 grams, ja que són beneficioses si es respecta la seva justa mesura.
  • Carn magra. Font essencial de proteïnes de qualitat.

Finalment és important destacar que les dietes per guanyar massa muscular hauran de sempre anar acompanyades d’activitat física, si no, els resultats no seran notoris.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant