El futur dels monitors esportius

Quan ens plantegem què treball volem exercir, i quins estudis ens agradaria realitzar, és comprensible que sorgeixin dubtes de si aquesta formació em va a agradar, i sobretot, si té futur. És molt temps de formació, pot ser que una inversió econòmica, i el lògic és esperar que tot aquest esforç doni resultats, i puguem treballar d’allò que hem estudiat.

Si has decidit o estàs plantejant-te que vols ser monitor esportiu, però tens aquests dubtes, aquest article és especialment per a tu. Anem a de què es tracta, quines sortides té, i per descomptat, si té futur o és una d’aquestes professions destinades a extingir-se.

Què suposa ser monitor esportiu?

Un monitor esportiu compleix diverses funcions. Potser una de les més conegudes, i la que anem a tractar avui, sigui monitor esportiu en gimnàs. Cada dia més gent s’intenta cuidar, i es compromet amb una vida sana. Això es tradueix en un augment de la gent que va al gimnàs, ja sigui per salut, per cuidar la línia, per descarregar tensions, o per entreteniment. Amb el creixement dels gimnasos, cada vegada es requereixen més monitors esportius.

Les funcions d’un monitor esportiu són programar activitats d’entreteniment. Normalment, són classes grupals o individuals d’una temàtica en concret. Dirigeix aquestes sessions creant climes positius i motivadors perquè aquestes persones puguin realitzar l’exercici plenament.

Una altra de les funcions és assessorar sobre la pràctica esportiva. Això es tradueix a resoldre els dubtes que pugui tenir la gent. No tothom que acudeix al gimnàs sap com entrenar correctament, i aquests professionals li assessoren, moltes vegades de manera personalitzada, quines rutines pot seguir per aconseguir la meta desitjada.

Els estudis d’aquesta professió es basen a conèixer l’anatomia humana. Estudien la musculatura i els moviments normals de cada grup muscular, per després poder aplicar-ho a la vida laboral. Coneixen estiraments i rutines, i com realitzar-les correctament. I el més important, aprenen a prevenir i tractar algunes lesions esportives, com assessorar per prevenir-les, i els estiraments que poden ajudar. Encara que el tractament total d’una lesió sempre ha de ser tractat per un metge o un fisioterapeuta.

Sortides laborals en l’àmbit de l’esport

Com hem vist, és una professió que està creixent, ja que cada vegada hi ha més gimnasos i, per tant, més monitors. També poden treballar en clubs esportius, en centres de rendiment esportiu, associacions esportives, centres d’ensenyament o, una opció molt de moda, personal trainer. A més, té una labor social, ja que l’exercici físic ens ajuda a mantenir-nos sans a nivell psicològic, i un monitor pot ser molt útil per a aquelles persones que necessitin un factor motivant per afrontar qualsevol situació en la vida. Com pots comprovar, són moltes les sortides laborals que té aquesta formació.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant