Caminades urbanes: l’exercici a la ciutat

Acostumem a vincular les caminades amb espais fora dels nuclis urbans, però no sempre és així: existeixen entitats que promouen les passejades urbanes com una forma més d’exercici.

Passejades per la ciutat

Una d’elles és BARNATRESC.

Barnatresc és una associació que agrupa algunes de les entitats excursionistes que hi ha a la comarca del Barcelonès. Els objectius són:

• Realització d’actuacions col•lectives
• Difusió de les activitats pròpies d’aquestes entitats
• Recerca de recursos
• Promoció de l’excursionisme/senderisme en tots els àmbits

Cada mes realitzen una excursió, organitzada per una entitat diferent. Podeu veure la llista completa aquí.

La del mes de gener correspon a la “Ruta del Tricentenari”, que pretén passar pels llocs més emblemàtics de la Catalunya de 1714. Serà el 26 de gener.

Aquestes caminades urbanes tenen una durada aproximada d’entre tres i quatre hores (depèn de la velocitat i ritme de cadascú) i comprenen uns 10-12 km. A la meitat del recorregut sol haver-hi un punt d’avituallament i control de pas. El subministrament d’aigua es fa a través de càntirs per tal de reduir els envasos de plàstic, tot i que per assegurar la netedat màxima, hi ha també un equip escombra que surt el darrer lloc per anar recollint els diferents residus generats.

Cal advertir que no es tracta d’una cursa, i que per tant no hi ha premis per als qui arribin en primeres posicions: l’objectiu és el foment de l’exercici i que puguin participar persones de totes les edats i condicions físiques.

La inscripció a aquestes caminades és gratuïta. La primera vegada que s’hi va s’ha d’omplir un formulari per a l’obtenció del carnet: aquest carnet permetrà dur un control de les caminades que s’han fet. A principis d’any es celebra una festa i es reparteixen “pins” segons les curses que ha fet cadascú:
• Pin categoria or: realització de 9 a 12 caminades.
• Pin categoria plata: realització de 5 a 8 caminades.
• Pin categoria bronze: realització de 2 a 4 caminades.

També hi ha concurs de fotografia i narrativa.

Barnatresc també fa sortides a la muntanya de manera mensual. En aquest cas l’entitat es diu NATURTRESC. La propera és al Vallès Oriental: El Prat de Baix, Sant Feliu de Codines i Sant Miquel del Fai.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant