Apps per la inclusió social

Fa poques setmanes va entrar en funcionament la iniciativa “APPS per a la inclusió social”, emmarcada dins el context de la BCN Smart City i per fomentar l’impuls de l’emprenedoria per dissenyar i desenvolupar aplicacions per a fer de Barcelona un lloc més just.

Un concurs per a la inclusió social

Es tracta d’un concurs pensat per a què persones creadores d’aplicacions mòbils proposin idees al voltant dels cinc reptes que es proposen. Un equip de mentors relacionats amb el món de la inclusió social oferirà feedback i recursos per al desenvolupament de la idea.

Els cinc reptes proposats són aquests:

  1. Connectar habitatge amb persones que necessiten accedir-hi: crear una solució per a què propietaris d’habitatges ofereixin allotjament a canvi de compensacions no monetàries.
  2. Donar ús social als excedents del comerç: solucions que connectin supermercats o centres similars amb el Banc d’Aliments per ajudar a tramitar els excedents de forma fàcil i segura.
  3. Conjugar família monoparental, maternitat i treball: solucions per a millorar la vida quotidiana de famílies monoparentals o cuidadors no professionals.
  4. Suport contra el fracàs escolar: crear solucions per a motivar als alumnes dels darrers cursos de l’ensenyament obligatori.
  5. Eines contra la discriminació per qüestions de gènere: fomentant la igualtat entre homes i dones creant eines didàctiques per a comunicar-se.

El concurs consta de dues fases: “Hack-at-home”, on els participants (o grups participants) crearan la seva aplicació amb el suport dels mentors; i la fase de competició, que serà al juliol i on el públic general podrà votar les aplicacions presentades. No estan permeses les aplicacions que siguin ofensives amb institucions públiques o privades, tampoc les que tinguin contingut polític, sectari o religiós, les que discriminin a una persona o col•lectiu, ni tampoc les aplicacions vinculades a temes d’armament, tabac o continguts per adults.

Es valorarà que les aplicacions presentin solucions a les necessitats reals dels usuaris, que siguin propostes creatives i originals i que siguin fàcils d’utilitzar. També es tindrà en compte que siguin viables (tècnicament i econòmicament) i que s’hagin utilitzat dades obertes i tecnologies contactless.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant