És important la postura quan corres?

Moltes vegades sentim que per córrer només cal tenir passió. Altres diuen que la clau és la constància. Però en realitat, per córrer de la manera adequada s’ha de tenir certa tècnica i una postura que no causi problemes o lesions a llarg termini. Des d’aquí recomanem una sèrie d’exercicis per enfortir tot el cos i estar en les millors condicions per practicar running.

La planxa (o plank, en anglès) és un dels exercicis més potents que hi ha i que, per sort, ha guanyat bastant popularitat en els últims anys, ja que és beneficiós per tots els esports. Tot i que sembla fàcil, és d’aquests exercicis que s’ha de posar en pràctica per valorar la seva dificultat. L’objectiu és mantenir una posició estàtica durant un determinat temps per treballar l’abdomn, els oblics i la zona baixa de l’esquena (lumbars). Alguns consells molt útils: mantenir una línia recta del cap fins als peus, amb els colzes i les espatlles alineats per evitar una sobrecàrrega. Per maximitzar l’activitat, es poden contreure els músculs de l’abdomen. És molt important romandre en la mateixa posició durant al menys 20 segons.

Molta gent pregunta sobre com s’ha de respirar quan es corre. La resposta més senzilla és que ha de ser natural, però la veritat és que perquè això ocorri, el coll i les cervicals han d’estar en línia amb la columna vertebral. Realment es pot respirar de moltes maneres, però fer-ho de la manera més eficient ens estalvia molta energia. Podem estar mirant cap avall o estar en postures impossibles asseguts en el sofà i seguir fent-ho, però si ens veiem davant una situació de perill, què és el primer que fem? Rectes! És pur instint. Busquem respirar de la manera més eficient.

Per córrer hauria de ser així, però se’ns oblida. La manera més fàcil d’aconseguir-ho és recollint la barbeta i mantenint la mirada al capdavant, cosa que d’altra banda, repercuteix en la forma en la qual trepitgem. Amb això aconseguim unes cervicals alineades i que l’aire passi de la manera més fluïda.

No saps encara al que ens referim? Sal a córrer amb aigua en la boca i deixa-la lleugerament oberta evitant que et caigui aigua. Ara comença a córrer respirant pel nas. Veuràs que el cap es posa com realment hauria d’estar. Per cert, és una dels moltes tradicions que tenien les tribus Apatxe per treballar la respiració.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant