¿Cóm és la recuperació després d’una marató?

La marató és una de les curses i, per extensió, activitats físiques que més satisfacció personal aporten. Tanmateix, quan arriben a la línia de meta, alguns corredors podrien jurar no tornar a córrer mai més. Però a molts competidors els hi acaba picant “el gusanillo” i no poden esperar per entrenar per a la propera gran cursa. Però abans de tornar a córrer, els corredors de marató han de permetre que el seu cos es recuperi del tremend assoliment físic que significa córrer 42 quilòmetres. Avui us expliquem quant de temps necessita el teu cos per recuperar-se després d’una cursa, a més de consells per millorar la recuperació i tornar amb un rendiment màxim.

Immediatament després d’una cursa de llarga distància, els estudis mostren que l’eficiència amb la qual el cos utilitza l’oxigen es veu greument afectada. Encara que sembla que el mal tràngol ja ha passat, al teu cos encara li costa mantenir-se i recuperar els músculs danyats.

Malgrat que existeixen mites com que “prendre un dia de descans per cada milla recorreguda” persisteix, no hi ha ciència que els recolzi. Alguns experts, no obstant això, recomanen descansar durant un període d’entre tres a set dies després d’una marató per permetre que els músculs es recuperin, abans de reprendre gradualment de nou la marxa. Quina és la raó per a aquest rang? La recuperació del múscul varia molt depenent de cada persona, la forma en la qual els músculs reaccionen a l’estrès difereix d’una persona a una altra. Per a la major part, els corredors poden esperar molèsties en el cicle de recuperació establert en aproximadament 24 a 48 hores després de la carrera, aconseguint un màxim de 72 hores després abans de la reducció progressiva. La clau: permetre que els músculs es recuperin totalment, adequadament tendint a noves o persistents lesions, i una vegada que el cos estigui ben preparat, podrem tornar a l’asfalt amb una bona forma física.

Alguns consells molt útils:

  • Posar gel a les cames
  • Menjar bé i beure molta aigua
  • Entrenar amb prudència i baix impacte

Obviament, cada cos respón de manera diferent al exercici extrem, però sempre s’han de prendre mesures per tal de recuperar-se i evitar lesions greus.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant