Aliments per amillorar el teu rendiment esportiu

El rendiment esportiu es troba vinculat amb una infinitat de factors que no es troben relacionats únicament amb la pràctica esportiva com a tal, sinó que poden estar relacionats amb l’estat de la persona a nivell mental, la tècnica, l’alimentació, entre altres factors a considerar. És pensant en l’anterior que en aquest cas es fa èmfasi en aquells aliments amb els quals es millora el rendiment esportiu, ressaltant sobre aquest tema que la nutrició sempre és un element clau per possibilitar que l’organisme pugui funcionar de la manera més adequada o òptim.

Optimitzar el rendiment esportiu amb una bona alimentació

A continuació es proposen una sèrie de recomanacions per ser tingudes en compte si el que es vol és possibilitar que l’organisme aconsegueixi el seu màxim rendiment.

  • Consum de bayas – Sempre va a ser positiu per al cos que s’incloguin les bayas en l’alimentació habitual com és el cas de les cireres, mores, gerds o maduixes. Cal ressaltar que són riques en vitamines, minerals, aporten molts antioxidants i són útils per a la preservació de la força muscular. Amb la seva acció es bloqueja l’efecte nociu dels radicals lliures, els quals es donen en el cos com a efecte de l’exercici físic intens.
  • Les pastes – La veritat és que no cal oblidar-se de les pastes ni privar-se d’elles, encara que amb la idea que és preferible si són de gra sencer i no refinat. Aquesta és una alternativa a tenir en ment per carregar-se d’energia i així poder practicar un esport o competència al màxim.
  • Llet xocolatada – Pot entrar en la dieta, fins i tot com un suplement nutricional per les seves proteïnes. Per descomptat l’important en aquest cas és que la xocolata sigui baixa en greixos. Recordi que la cafeïna de la xocolata dilata i també relaxa els gots sanguinis, motiu pel qual la sang rica en oxigen aconseguirà més fàcil els músculs.
  • Llegums – Són indispensables per al rendiment esportiu, no cal passar per alt que existeixen atletes d’alt rendiment esportiu que són vegetarians i que encara que no aconsegueixen aconseguir d’una manera directa totes les propietats de la carn en termes de proteïnes, amb els llegums sempre va a existir la possibilitat de prendre decisions apropiades perquè l’organisme es pugui nodrir de la millor forma.
  • Aigua – Aquest és un element clau en múltiples sentits i no només pel que fa al rendiment esportiu, sinó que per les seves característiques és d’utilitat per a la salut del cos. No s’oblidi que la hidratació és una part fonamental per a l’estat de l’organisme i en cas que existeixi algun desbalance en aquest aspecte, les conseqüències van a ser terribles.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant