Setmana de la Salut Mental Jove

Ens referim a salut mental quan parlem d’aquell tipus de salut que més que afectar-nos físicament ens afecta de forma mental o psicològica, ja sigui desequilibrant alguns aspectes de la nostra vida com ara l’entorn social i cultural o feina.

Per donar més consciència sobre la importància de la salut mental, aquests dies s’està celebrant a alguns barris de Barcelona la Setmana de la Salut Mental Jove. La setmana passada va ser al districte de les Corts i aquesta setmana és el torn de Sarrià- Sant Gervasi.

Salut Mental i joventut

L’objectiu d’aquestes jornades es augmentar la presencia de la salut mental en la nostra societat, i en aquest cas més enfocat en la lluita contra l’estigma i la inclusió social.

Entre les activitats que s’han programat se’n destaquen tallers de sensibilització i formació, taules rodones i xerrades. També hi ha programades diverses trobades científiques amb professionals per donar a conèixer el tema de primera mà, ja que segons dades oficials de la OMS (Organització Mundial de la Salut) hi pot haver fins a un 25% de la població jove afectada, tenint en compte que aquesta va entre els 12 i els 25 anys.

Una de les activitats que destaquem és l’exposició que celebra el centenari de la posada en funcionament de l’ Institut Mental de la Santa Creu i Sant Pau, que es va inaugurar l’any 1915 i va ser un dels sanatoris més moderns i avançats de la seva època. El centre havia sigut molt gran: tenia una extensió de 700 metres de llarg i uns 240 d’amplada, que es distribuïen en 12 pavellons diferents i simètrics per acollir als 700 pacients que podrien haver-hi. Era un equipament molt complet, amb sales de reunió, menjadors, habitacions… però també amb biblioteca, teatre i fins i tot una església. Cal dir també, com a fet curiós, que els pacients es dividien no només per malaltia o per edat, sinó també per classe social.

L’exposició consta de diversos rètols i plafons per anar resseguint la història del centre, i ho ha elaborat el Grup d’Història de Nou Barris Can Basté.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant