Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Aquesta setmana, fins diumenge, es celebra arreu del territori la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que enguany té per objectiu cercar noves maneres possibles de mobilitat per tal de promoure la millora del benestar físic i el mediambient.

Sostenibilitat i seguretat

Tal com diuen al portal Jove.cat, són moltes les campanyes que es fan a nivell internacional per tal de protegir el mediambient i contaminar menys, el que passa es que sembla que aquestes accions no estiguin donant gaire fruits. Cada dia veiem com el món està cada cop més malament, ja sigui per accions humanes (desforestació, per exemple) com per els desastres naturals, molt sovint derivats també de les accions humanes.

Si pensem en món que tindran els joves del demà, la cosa no és gaire positiva. És per aquest motiu que aquestes campanyes s’intenten enfocar al màxim a aconseguir un canvi d’hàbits, per petits que siguin, en entorns locals i propers. La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura ha previst una agenda plena d’activitats, com ara per exemple conferències de conscienciació, bicicletades, concursos o trobades per tal de fomentar l’intercanvi d’opinions i conèixer més idees per fer d’aquest món un lloc més habitable.

Algunes de les accions que podem fer a nivell personal:

  • Utilitzar el mínim possible els vehicles a motor i prioritzar el transport públic sempre que es pugui. En cas que sigui possible, utilitzar la bicicleta o mitjans de transports similars. Si no podeu evitar l’ús del cotxe, mireu sempre de portar-lo a la màxima capacitat per tal d’aprofitar el viatge. Si normalment viatges sol, pots registrar-te en alguna plataforma de cotxes compartits i trobar nous acompanyants (que a més, faran que et surti més econòmic)
  • Utilitzar combustible ecològic sempre que es pugui (sempre que el teu vehicle ho permeti i et sigui fàcil d’aconseguir)
  • Si vas en bicicleta, assegura’t de estar ben equipat amb tots els elements de protecció necessaris. Si hi vas de nit, no t’oblidis de portar armilles reflectants per a poder ser vist fàcilment (el mateix si vas a peu i hi ha poca visibilitat).

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant