Reinserció a través de l’esport

Tothom sap que practicar esports té molts avantatges, tant a nivell físic com a nivell emocional. Ara bé: la pràctica esportiva també permet obtenir altres tipus de beneficis, com per exemple ajudar-nos a superar alguna addicció.

Aconseguir la reinserció a través de l’esport

Això és el que fan des de l’entitat Sport2live, una organització sense ànim de lucre que ajuda a les persones que han patit alguna addicció a que ho puguin superar. En aquest cas es té en compte qualsevol tipus d’addicció, des de les drogues fins al joc o Internet. L’important és tenir ganes de superar-ho i posar-hi la voluntat necessària.

Tal com diu la seva pàgina web, l’entitat funciona seguint uns objectius o pilars bàsics:

  • El seu públic objectiu són les persones que tenen entre 16 i 50 anys, ja que són el públic que té més tendència a enganxar-se a determinats productes o continguts.
  • Adapten els entrenaments segons el nivell de cada persona. No és el mateix un jove de 20 anys que un home de 46. En tot moment es fixen objectius (tant a curt com a llarg termini) i se’ls hi fa un seguiment constant per avaluar-ne el procés i determinar quin són els propers passos a seguir.
  • No treballen pas sols: juntament amb Sport2live hi ha tot un equip de centres que col·laboren a que tot funcioni bé i s’aconsegueixin els objectius proposats. A més, el paper de la família també és important i necessari.
  • El seguiment dels objectius es mesura amb informes estadístics que s’elaboren cada mes. Aquests informes es comparteixen amb les persones que fan ús del servei, però també amb els seus terapeutes i les seves famílies. És gràcies a l’implicació de tots aquests factors que s’aconsegueix l’èxit.
  • Per tal de poder realitzar aquests entrenaments, l’entitat compta amb el suport de les instal·lacions de Esports UB. L’horari d’obertura és molt ampli (de dilluns a diumenge) i s’hi poden practicar una gran quantitat d’esports. Si ho volen, a més, els usuaris poden comptar en tot moment amb el personal de les instal·lacions perquè els ajudin en qualsevol dubte que puguin tenir mentre practiquen l’esport escollit.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant