Consells per practicar esport a l’estiu

Practicar esport a l’estiu a l’aire lliure sense tenir en compte certes precaucions, pot tenir conseqüències. No volem dir que hagis de deixar de fer esport, ni que redueixis l’activitat que véns fent durant l’any, però quan les temperatures són altes hauràs d’escollir el moment adequat per practicar el teu esport favorit, i tenir en compte algunes recomanacions.

Segueix aquests 5 tips quan practiquis esport a l’estiu:

1. Evita les hores de més calor 

Oblida’t de sortir a córrer entre les 12:00h i les 16:00h. La combinació d’esforç intens i altes temperatures pot ser una bomba de rellotgeria i provocar-te un cop de calor. Aprofita les hores centrals del dia per donar-te un capbussó i relaxar-te.

Si fas esport a l’aire lliure, millor que sigui a primera hora del matí o cap al vespre. I si no tens temps a aquesta hora, opta per anar al gimnàs, o practica esports aquàtics com la natació, el waterpolo, l’aquagym…

Natació

2. Protegeix-te del sol

Quan vas a la platja o a la piscina utilitzes crema de protecció solar, veritat? Doncs quan surtis a fer exercici a l’aire lliure també has de fer-ho. Posa’t crema almenys mitja hora abans, i no oblidis les parts del cos més sensibles i exposades al sol: clatell, coll i orelles.

3. Remulla’t i pren begudes isotòniques

A l’estiu suem més, i practicant esport ho fem en excés. Només bevent aigua no reposarem les sals perdudes per la suor, així que no és suficient per evitar la deshidratació. Pren begudes isotòniques per reposar minerals i reduir la fatiga i les lesions.

Beu abans, durant, i després de l’exercici.

4. Utilitza roba còmoda, clara i transpirable

Quantes vegades hauràs sentit: “el negre atreu la calor”. Doncs és cert, els colors foscos atreuen el sol, per això, millor vestir amb roba de colors clars, teixits lleugers i transpirables.

5. Vigília el que menges

Evita els menjars abundants, és millor menjar aliments que siguin fàcils de digerir, i poca quantitat. També és recomanable esperar dues hores abans de començar a practicar esport, si no vols patir un tall de digestió.

Mantingues un estil de vida saludable, sense riscs!