Instal·lacions per fer esport urbà

En algunes ciutats, com ara Barcelona, existeixen equipaments urbans que faciliten la pràctica esportiva a qui hi estigui interessat. Es troben, per exemple, marcats els metres que va una via per si algú vol fer-la corrents, elements per a fer exercicis de força, etc.

Instal·lacions per fer esport a la ciutat

Tot i que van dirigides a un públic ampli i general, molts d’aquests equipaments estan pensants per a ser utilitzats per a la gent gran. S’han dissenyat seguint una lògica on s’estableix quin és l’ordre que s’ha de seguir i quin és el temps aproximat que s’ha de dedicar a cada cosa. En aquesta pàgina web de l’Ajuntament de Barcelona hi podeu trobar més informació.

Aquests serien els tres principals avantatges:

  • Gràcies a aquests equipaments podem millorar la nostra capacitat física. Si som persones acostumades a entrenar potser no li trobem massa sentit, però es que el principal objectiu és acostar-se a aquelles persones que no fan exercici regularment.
  • Permet una major autonomia i gestió del temps: si tu vas a un gimnàs a fer segons quines activitats, et pots trobar que l’horari marca molt. En canvi, si ho fas a l’aire lliure l’horari te’l poses tu mateix.
  • La tercera raó és el motiu econòmic: la ciutat ens posa equipaments esportius a l’aire lliure, que millor que aprofitar-los! En segons quins casos no ens caldrà pagar la quota d’un gimnàs.

Consells per gaudir-los

  • El primer que s’ha de fer és visitar el lloc i mirar si els elements que hi ha ens serveixen o no. Hi ha circuits que tenen fins a deu o dotze màquines que inclouen una gran varietat d’exercicis.
  • Quan hi vagis, comprova una mica també quina afluència de públic hi ha. Si vas a una zona molt concorreguda potser et trobes que les màquines sempre estan ocupades. Pot estar bé saber a quines hores hi ha més o menys gent.
  • El respecte i la convivència. Són màquines que s’han de compartir amb la resta de ciutadans ja que s’han pagat amb els impostos de tots. Respectar els materials és responsabilitat de tots, així com respectar els torns d’ús i crear un clima de companyia amb els usuaris habituals.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant