Estira i respira per fer esport

Fer esport implica un exercici físic exigent per als músculs, els motors del cos humà. Ells ens permeten, mitjançant la contracció i distensió, realitzar els moviments apropiats per rendir al màxim. Per a això, és primordial comptar amb uns músculs en una condició idònia, que suportin la càrrega física a la qual els sotmetem. Això s’aconsegueix fent exercici de manera regular i constant, així com tractant-los de la millor manera possible.

És de vital importància dedicar uns minuts als estiraments cada vegada que practiquem esport. Hi ha els qui ho veuen com un tràmit sense importància i avorrit, o simplement no creuen que tingui tanta influència i es pensa que és millor dedicar tot el temps a la pràctica de l’esport. Tanmateix, els especialistes recomanen que sempre es facin estiraments, de manera lenta i relaxada, amb l’objectiu de prevenir lesions. Respirar bé també es clau per mantenir els nivells adequats d’oxigen a l’organisme i lo més correcte és agafar aire pel nas i expirar per la boca.

Estirar abans o després?

En realitat, aquest és un tema controvertit que està obert a debat. Hi ha professionals que recomanen estirar abans i després de fer exercici, mentre que alguns pensen que no és necessari estirar abans de començar si es realitza un bon escalfament. De totes maneres, cadascú té les seves rutines, i el millor és provar i veure com respon el teu cos.

Per a què estirar abans:

  • Desenvolupar la concentració.
  • Afavorir la circulació.
  • Augmentar la flexibilitat.
  • Prevenir lesions.

Per a què estirar després:

  • Reduir dolor muscular.
  • Afavorir la circulació.
  • Reduir el cansament.
  • Relaxar ment i músculs.

Evidentment, cada esport utilitza més uns grups de músculs que d’altres, de manera que caldria incidir sobre aquells que pateixen una major càrrega en la sessió. En general, els músculs que més pateixen són els bessons o els abductores. Cadascú ha de conèixer les lesions que ha passat i quines sensacions li transmeten els seus músculs. Existeix la idea generalitzada que el millor mètode de prevenció de lesions és jugar “a mig gas”, sense donar el cent per cent. No obstant, és molt més efectiva una sèrie d’estiraments.

Si et semblen avorrits, els pots substituir pel ioga, que també estira les diferents part del cos al mateix temps que s’exercita. Fins i tot els qui no fan esport però es passen moltes hores en la mateixa posició, ja sigui dempeus o asseguts, poden beneficiar-se d’uns estiraments adequats.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant