Esportistes i Twitter

Twitter va celebrar ahir, 21 de marc, els seus 10 anys d’història. La xarxa social, que va començar poc a poc però ara ja és una de les més conegudes i populars del món, ha tingut pocs canvis des dels seus inicis i es manté encara com una eina de microblogging: un espai on deixar missatges d’un màxim de 140 caràcters i on s’hi poden incloure fotos i petits vídeos.

Hi ha hagut tuits molt coneguts i molt exitosos, com per exemple un tuit d’Ellen DeGeneres, una presentadora dels Estats Units que va compartir una fotografia amb diversos actors coneguts durant la gala dels Oscar de 2014. De moment és la publicació més compartida a la xarxa, seguida d’un tuit que va fer el president Obama un cop va ser reelegit al 2012 (tot i que actualment està en sisena posició però durant un temps va ser el més compartit!).

Els esportistes i Twitter

La majoria dels esportistes tenen Twitter i l’utilitzen per compartir els seus triomfs o petits detalls de la seva vida pública o privada. Un de molt popular (i polèmic) és Gerard Piqué, jugador del Barça i que casualment ara mateix ostenta el rècord de català amb més seguidors en aquesta xarxa.
Però, qui són els esportistes amb més seguidors? Doncs la majoria són futbolistes i els coneixem prou bé. De fet, el primer és un jugador blanc d’origen portuguès. No calen més pistes, no? Cristiano Ronaldo és ara mateix l’esportista amb més seguidors a Twitter, amb un total de 41.150.817. Bastant en la distancia podem trobar-hi el segon, un jugador de la NBA: LeBron James amb 28.963.453. El tercer lloc l’ocupa un ex madridista, en Kaká (24.402.291 seguidors) i, molt de prop, en Neymar, que ja suma 21.477.767. Cal dir que aquestes xifres es mouen molt ràpid i van canviant a ritmes frenètics.

Aprofitem per recordar-vos aquest article sobre xarxes socials i comentaris desafortunats, on comentàvem que en aquest tipus d’espais virtuals cal ser molt curosos amb el que diem i publiquem, ja que mai se sap qui ens llegirà i quines conseqüències se’n derivaran. El cas més recent és el de Sergi Guardiola, un noi que havia de fitxar per el Barça però que li van rescindir el contracte aquell mateix dia quan es va descobrir que havia insultat tant al club com a Catalunya mesos abans.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant