Els entrenaments curts també són efectius

Funcionen els entrenaments curts?

Segur que més d’una vegada et preguntes si els entrenaments curts de 10 o 15 minuts funcionen. Un cop més no has trobat temps per entrenar, els teus horaris són un caos, sents que et falta energia… Doncs has de saber que <<menys és més>>, i els entrenaments curts ben treballats també aporten beneficis a la nostra salut. Estaràs d’acord en que un parell de minuts al dia és millor que quedar-se assegut al sofà, no?

Beneficis dels entrenaments curts:

  • L’exercici curt d’alta intensitat millora la salut cardiometabòlica.
  • Si es realitzen regularment ajuden a mantenir el control de sucre a la sang.
  • Millora la concentració. Per això són ideals quan necessites fer un descans mental o per començar el dia amb energia i la ment ben desperta.

Recorda que per a que siguin efectius, els entrenaments curts han d’incloure exercicis d’intensitat alta, com sprints o burpees, i practicar-se durant més de 8 setmanes entre 3 i 5 sessions per setmana.

Quins resultats puc aconseguir amb el treball intensiu d’entrenaments curts?

Depenent dels teus objectius.

  • Si vols perdre pes, hauràs de reduir el dèficit calòric i mantenir la regularitat en l’activitat diària. Per això els entrenaments curts ajuden a no perdre el fil del nostre objectiu. Combina-ho amb altres activitats de més duració, però dedica cada dia 10 minuts a fer exercici.
  • Musculació. Necessitaràs més de 10 minuts diaris, però menys és no fer res, i segur que tens un ‘break’ per incloure a la teva rutina un parell d’exercicis específics de glutis, braços o abdominals.

La motivació és fonamental per ser constants amb els hàbits, hauràs d’esforçar-te per aconseguir la recompensa que desitges, i veuràs com la teva motivació va en augment, així com els resultats.

Comencem? Engega la música i a saltar! Aquí et deixem una sèrie d’exercicis per posar-te en forma sense sortir de casa.