Els esports més populars del món

Arreu del món es practiquen esports, no hi ha cap país on no es duguin a terme activitats que podrien entrar en la definició d’activitat lúdica o competitiva i amb normes establertes, siguin individuals o en grup.

Però havent-hi tantes cultures diferents a l’immens planeta en què vivim, fins i tot en un context en què, especialment en l’esport, tenim tanta influència dels països de l’entorn, és normal que els esports més populars depenguin de cada territori. En termes mundials, però, els més seguits a l’actualitat, segons factors com el nombre d’aficionats, el volum de negoci, la quantitat d’equips i competicions o la presència als mitjans de comunicació, es considera que són aquests:

  • Futbol: no ens hauria de sorprendre veure aquí el que aquí anomenem “esport rei”, amb milers de milions d’aficionats arreu del món, però que en canvi als Estats Units, on no està clar quin és l’esport més popular a causa de la gran popularitat de més d’una disciplina, es tracta d’un esport menor.
  • Bàsquet: Si haguéssim de dir l’esport més popular dels Estats Units, però, potser ens decantaríem pel bàsquet, amb l’NBA com a competició estrella, que a més també és molt popular a Europa o la Xina, que tenen lligues professionals potents. Diuen que l’ACB és la lliga més important del món després de l’NBA, per exemple.
  • Criquet: Aquest, en canvi, no ens l’esperàvem, però amb més de 2.000 milions d’aficionats, el criquet és un esport popularíssim en països de la Commonwealth, és a dir històricament lligats al Regne Unit, com l’Índia, el Pakistan, Austràlia o Nova Zelanda, a més d’Anglaterra. És clar que la gran població que tenen alguns d’ells “altera” una mica aquesta valoració.
  • Tennis: Considerat l’esport individual més important i popular del món, compta amb practicants de tot el món i grans audiències televisives. A més, la popularitat d’aquest esport afecta tant la categoria masculina com la femenina.
  • Atletisme: Acabem el repàs dels 5 esports més populars amb un que no es practica amb cap mena de pilota, l’atletisme, amb moltes disciplines ben diferents i un gran protagonisme als Jocs Olímpics.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant