Els esports més cars… i els més barats

Us heu preguntat alguna vegada quins són els esports més cars o els més barats? Evidentment es tracta d’una valoració que depèn de molts factors, com ara el material que s’hagi d’utilitzar, l’equipament, l’ utilització de pistes esportives adequades, etc. Tot i així, a grans trets, hi ha una sèrie d’esports que destaquen per l’elevat cost que suposen. A la web de brujulafinanciera en citen uns quants, en citem alguns.

Quins són els esports més cars?

  • Els esports eqüestres: el fet d’utilitzar un cavall ja és de per sí una gran despesa. Si és propi, té el cost de manteniment. Si no és propi, el cost és la quota del club. A part, hem de comptar també amb tota l’equipament que comporta, que sovint és cara.
  • Esports a motor, com ara MotoGP, Formula1 o Rally. En general, les persones que participen en aquestes competicions oficials estan patrocinats per grans marques, ja que tot plegat mou molts milions.
  • Vela: passa una mica el mateix que amb els esports eqüestres. Si tens una embarcació de vela pròpia, has de tenir un lloc on guardar-la, a part del manteniment que tot això suposa. També hi ha la opció de fer-ho a través d’un club esportiu, és clar. Tot i així el cost de la pràctica en sí es molt elevat.
  • Esports d’aire, com el wingsuiting, que és un tipus de paracaigudisme. Els esports que es realitzen en aquestes condicions requereixen un equipament especial i la despesa de enlairar-te (avió, pilot, assegurances vàries…). En el cas del wingsuiting s’ha d’utilitzar una vestimenta que costa al voltant dels 2.500 dòlars.
  • Salt d’esquí: de tots els esports que es realitzen a la neu, potser aquest és el que té més cost, més que res per l’assegurança, ja que es tracta d’un dels esports amb més riscos que existeixen actualment de forma oficial.

I els més barats? Aquí no cal fer llistes. L’esport més barat és el que es fa un mateix: sortir a córrer, fer exercicis, etc. També hi ha esports que, practicats de manera informal, no costen ni un duro: futbol, basquet, etc. Sovint en tenim prou amb que hi hagi un equipament que ens ho permeti (pista municipal, per exemple).

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant