Dades curioses de la història de l’esport

Tot i que la pràctica de l’esport té una vessant lúdica i fins i tot és una eina molt adequada per a la transmissió de valors, és innegable que la seva part competitiva i professional té un atractiu molt gran per a una bona part de la població interessada en l’esport, i entre les persones que s’hi aficionen n’hi ha que, a més, gaudeixen amb les estadístiques que generen.

Aquestes estadístiques sovint estan relacionades amb els rècords o amb fets històrics curiosos, alguns dels més curiosos dels quals veurem a continuació.

Per exemple, se sap que el gol olímpic, que en futbol és aquell que es marca xutant directament des del punt de córner, es va marcar per primera vegada el 1962, i ho va aconseguir Marcos Coll en el partit Colòmbia – Unió Soviètica del Mundial de Xile.

El partit de tennis més llarg de la història va ser el que van disputar a la primera ronda del torneig de Wimbledon el 2010 John Isner i Nicolas Mahut, amb un total de 183 jocs disputats en més d’11 hores repartides en tres dies.

El combat de boxa més llarg de la història va durar 110 rounds, i va tenir lloc el 1893 entre Andy Bowen i Jack Burke. No hi havia en joc cap títol, i el combat es va declarar nul quan cap dels dos contrincants, després de 7 hores, es va poder aixecar del tamboret de la cantonada.

La golejada més gran de la història de la lliga espanyola de futbol la va rebre el Barça, que va perdre 12 a 1 contra l’Athletic de Bilbao, l’any 1931.

Els jugadors de bàsquet normalment són alts, i el rècord d’alçada a l’NBA el tenen empatats el romanès Gheorghe Muresan i el sudanès Manute Bol, tots dos amb 2,31 metres d’alçada. El més baix, però, va ser “Muggsy” Bogues, amb només 1,60 metres.

I ara un de divertit: els 110 metres obstacles més ràpids de la història… amb aletes de natació els va aconseguir Christopher Irmscher el 2008 en només 14,82 segons, que no està malament tenint en compte que amb calçat esportiu el rècord està en 12,21 segons, i el té la búlgara Yordanka Donkova des de 1988.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant