Com motivar-te per fer exercici

Una persona sense motivació personal no aconseguirà cap resultat. Aquesta gent normalment abandona l’esport (o qualsevol cosa) ràpidament, de seguida veu el costat dolent a les coses, tot té el seu problema, que si no tinc temps, que si costa molt, que si hi ha molta gent, que si és molt car, que si és complicat, etc. Tenen excuses de tot tipus, i els pros de realitzar qualsevol activitat, sobretot esportiva, pesen molt menys que els contres i per tant a la mínima ho deixen.

Per a la gent sedentària la zona de confort és aquest món on no hi ha esforços físics, on suar es restringeix als moments de prendre el sol a la platja. Altres persones tenen una zona de confort on fer-se 20km corrent al dia no suposa un problema. Molta gent està motivada però no per ell mateix sinó per una circumstància externa i si aquesta circumstància canvia la seva motivació s’enfonsarà inevitablement. Per exemple, si comencem a fer peses perquè a la nostra parella li agrada, podem mantenir aquesta motivació sempre que mantinguem aquesta parella, però si s’acaba la relació, per norma, s’acaba la motivació.

Les motivacions personals són diferents d’unes persones a una altra, unes es guien més per la realització personal, unes altres pels diners, unes altres per ascendir i estar en un lloc alt dins de l’empresa. Unes altres valoren més el temps lliure… Per aconseguir una motivació que et guiï cap a aconseguir el que vols, hauràs d’esforçar-te a donar-te a tu mateix el tipus de recompenses que desitges. Para’t a pensar, coneix-te a tu mateix i observa’t per saber a quin tipus de recompenses li dónes més valor.

La motiviació és fonamental a l’hora d’adquirir un hàbit. Nosaltres podem aprendre una acció -en aquest cas, fer exercici- però fins que això es converteix en hàbit passa un temps considerable. Que un aprenentatge es converteixi en un hàbit dependrà de la motivació i la recompensa que anem a obtenir amb l’acompliment d’aquesta activitat. Per això és important que sempre que vulguem adquirir o perdre un hàbit tinguem un motiu que estigui per damunt.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant