Caminar, una altra manera de mantenir-se en forma

Tots sabem que fer exercici de manera constant és molt beneficiós per a la nostra salut, però no tothom té ànima d’esportista i a molta gent no li motiva gens o li suposa un gran esforç fer exercici físic de manera regular. Hi ha moltes formes diferents de mantenir el nostre cos actiu com els esports d’equip, el fitness i l’aeròbic, les arts marcials, el ball i una d’aquestes és caminar: sí, caminar a un ritme moderat a més poden aportar-nos grans beneficis i és una forma perfecta de lluitar contra el sedentarisme si ens avorreixen els esports o no tenim molta coordinació.

El que ens ha de quedar clar és que hem de realitzar alguna activitat per a prevenir que el nostre cos estigui en baixa forma i així mantenir la nostra salut. Sortir a caminar entre mitja hora o una hora diària serà suficient, pots anar al teu ritme, parant quan sigui necessari, ho pots realitzar en companyia i anar xerrant o tu sol i relaxar-te amb música, ràdio, podcasts, etc. Una altra forma de fer-ho és triar un bon parc del qual gaudir de les vistes.

A més, és una activitat que t’exigeix molt poc, ja que no és necessari portar una roba, ni una equipació especial. Si tens poc temps per realitzar una activitat física, canviant un hàbit tan senzill com tornar de treball caminant en comptes de tornar amb autobús ja hauràs complert amb el teu passeig diari i no et suposarà un gran canvi, ni una gran adaptació a les noves rutines.

Els beneficis de caminar una estona al dia són múltiples, mentre caminem exercitem tot el cos, particularment les cames, les quals es ressenten especialment si ens passem el dia asseguts pel nostre tipus de treball i és molt recomanable i necessari activar-les per tal que la seva circulació millori. D’aquesta mateixa manera passejant la circulació de la sang de tot el cos es manté en forma, els pulmons s’oxigenen i la nostra respiració també es veu recompensada per compassar-se mentre caminem.

Com caminar és un exercici de baix impacte no suposa una adaptació com per exemple, el running o el spinning, pots caminar tant quant vulguis des del principi, però recorda com a mínim caminar mitja hora al dia.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant