ACTIC, Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació

Sovint ens trobem que tenim coneixements pràctics en alguna cosa però cap certificat que ens ho avali.
L’ACTIC va néixer amb aquesta funció: acreditar competències en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

ACTIC, la certificació acreditativa de la competència digital

Tal com diu la pròpia pàgina web, es tracta d’una certificació que acredita la competència digital, entesa com a la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació que les persones despleguen en situacions reals per assolir objectius determinats amb eficàcia i eficiència.

El procediment és molt senzill: s’ha de tenir un mínim de 16 anys i fer una prova pràctica amb un ordinador situat en algun dels centres col•laboradors que hagin estat autoritzats per la Generalitat.

Hi ha tres nivells:

  • Nivell 1 (Certificat bàsic): aquest primer nivell avalua que es tingui un domini elemental i que en sigui usuari bàsic.
  • Nivell 2 (Certificat mitjà): el segon nivell va més enllà del simple coneixement: per aprovar-lo cal demostrar tenir esperit crític i saber aplicar la tecnologia al context que correspon.
  • Nivell 3 (Certificat avançat): aquest tercer nivell ja és per a persones que tinguin un ampli domini, que sàpiguen valorar usos alternatius i poder donar suport a terceres persones.

Per veure exemples i criteris d’avaluació, podeu trobar-ho aquí.
Són vuit competències en total:

competències ACTIC

Per al primer nivell s’avaluen només les sis primeres competències: es fan 40 activitats en 75 minuts. El segon nivell inclou les vuit competències i s’han de fer 70 activitats en 100 minuts. El tercer nivell, com ja és més d’especialització, cal escollir dues competències i prou (a escollir entre cinc opcions). Es fan només 25 activitats per competència amb un temps de 35 minuts. És important saber que per presentar-se al tercer nivell cal tenir el certificat del nivell mitjà.

Si esteu interessats a fer la prova, podeu buscar al cercador un lloc on fer-la: hi ha 300 centres col•laboradors: punts TIC, biblioteques, centres educatius, etc.

També us recomanem que doneu un cop d’ull als materials formatius que han elaborat diferents entitats: us serviran per preparar-vos millor per a la prova.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant