8 de març: recursos al voltant del dia de la dona

El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones, reconegut oficialment per l’Organització de les Nacions Unides (ONU). És un dia per reivindicar la igualtat laboral entre homes i dones, i el seu origen és variat, ja que no respon a un únic fet: la Viquipèdia apunta que són tres els actes determinants: la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes de 1857, l’incendi de la fàbrica Cotton o el de la Triangle Shirtwaist Company, a Nova York. També podeu trobar més informació sobre el seu origen aquí.

Actes i recursos per al dia de la dona

A Catalunya hi ha moltes entitats al voltant de la dona. Un dels més representatius és l’Institut Català de les Dones (ICD), de la Generalitat de Catalunya. Per al dia 8 hi ha alguns actes institucionals programats.

L’ICD té dos cercadors que poden ser d’interès:

• Cercador d’expertes: base de dades que facilita la recerca de perfils de dones de diferents àmbits com ara científic, acadèmic o cultural.
Cercador de normativa de gènere: recull de drets de les dones recollides en diferents marcs normatius, nacionals i internacionals i fent especial atenció a la normativa catalana.

La institució també disposa d’un centre de documentació. Es tracta d’una biblioteca especialitzada que promou i afavoreix l’estudi i la investigació sobre les dones. Està oberta a tothom interessat en la matèria i ofereix serveis i recursos com ara les guies bibliogràfiques i de lectura.

Per últim, comentar que la institució disposa de material per a exposicions. Algunes són virtuals i altres físiques. Podeu veure el catàleg complet aquí, juntament amb les condicions i procés de sol•licitud.

La web de l’Ajuntament de Barcelona també disposa d’una web específica de temàtica de dones. Hi podreu trobar notícies, agenda, subvencions, publicacions, etc. Val la pena també conèixer l’existència del CIRD: El Centre d’Informació i Recursos per a les Dones. S’hi ofereix:

• Informació i assessorament: atenció, web Dones de l’Ajuntament de Barcelona, l’Agenda Dones de Barcelona, guia d’entitats i fitxers de recursos.
• Participació i associacionisme: dinamització d’entitats, cessió d’espais, coordinació entre serveis i equipaments i arxiu de recursos per a la dinamització.
• Sensibilització i formació: maletes pedagògiques, catàleg d’exposicions, premis i cicle anual de cinema de dones.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant