3 maneres de millorar la flexibilitat

La flexibilitat és una part fonamental del manteniment de la forma física que entre altres virtuts ens serveix per evitar possibles lesions, però també és un dels aspectes més oblidats als entrenaments. Treballar l’elasticitat muscular ens servirà no només a l’hora de realitzar qualsevol exercici físic, sinó que també ens ajudarà a mantenir els músculs i les articulacions joves, independentment de l’edat que tinguis. Si treballem amb constància i dedicació, no ens suposarà un esforç extra integrar petits hàbits a la nostra rutina d’exercici que ens ajudaran a millorar la flexibilitat de la nostra musculatura. Per això et volem donar tres consells per tenir una flexibilitat adient per fer esport amb garanties.

  1. No saltar-se mai els estiraments després de l’esport: Tot i que és una fase de l’entrenament a la qual se li sol restar rellevància, els estiraments després d’acabar una rutina d’exercici físic són fonamentals per relaxar articulacions i músculs, per tant, és bàsic que realitzis una sèrie després d’entrenar per evitar contractures, lesions i mantinguis el múscul sa i flexible.
  2. Incorporar ioga o pilates a la rutina d’exercicis: Qualsevol d’aquestes dues disciplines t’ajudaran particularment a millorar la flexibilitat del teu cos, sobretot mitjançant exercicis passius. Totes dues estan molt de moda últimament.
  3. Realitzar respiracions profundes: Encara que sembli mentida, respirar profunda i lentament també ajuda a la teva flexibilitat. Això és així per la importància que té una bona oxigenació dels músculs que reben a través dels vasos sanguinis totes les substàncies necessàries per seguir treballant, millorar i recuperar-se. Aquest treball és responsabilitat dels pulmons, un múscul al elongar-se, veu la seva capacitat de emmagatzematge reduïda perquè s’estan pressionant les venes i artèries, expulsant la sang del mateix. Quan el múscul recupera la seva forma, es torna a omplir de sang, per la qual cosa l’oxigen i els macronutrients l’omplen de nou.

Finalment, destacar que la memòria muscular no és cap mite i per això és molt important practicar diverses vegades a la setmana la flexibilitat i ser constant en això perquè el múscul recorda i aprèn fins a on pot arribar per la qual cosa li serà més fàcil estirar-se i elongar-se.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant