100 anys d’atletisme federat

Aquest any es celebren els 100 anys de la Federació Catalana d’Atletisme, creada l’any 1915. Es tracta d’una entitat de caràcter privat i sense afany de lucre que aplega diferents clubs i associacions vinculades amb aquest esport, així com ara atletes, entrenadors, jutges i altres professionals vinculats a l’atletisme.

Un dels objectius de la Federació ha estat sempre el foment de la pràctica atlètica al nostre país, per la qual cosa s’han organitzat centenars d’actes i competicions al llarg de tots aquests anys. És, a més, un component actiu de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya.

Una exposició dedicada

Del 4 al 14 de desembre podem veure l’exposició “100 anys de la federació Catalana d’Atletisme (1915-2015)” al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch de Barcelona, situat a l’Avinguda de l’Estadi número 60.

Aquesta exposició vol ser un homenatge a la historia d’aquesta entitat, mostrant la trajectòria que s’ha tingut i com ha anat evolucionant. La mostra, que és itinerant i s’anirà movent per diferents espais del territori, repassa la historia de l’atletisme a Catalunya en vint-i-vuit blocs temàtics i on s’hi acompanyen objectes com ara samarretes dels diferents clubs catalans existents o vitrines amb objectes que s’han anat guardant de cadascuna de les etapes.

Algunes curiositats que podem trobar-hi són, per exemple, els models de sabatilles esportives que duien els corredors a mitjans del segle XX o veure en directe la Copa Rei Alfons XIII, que es el trofeu més antic que té la federació.

Avui dijous, a les 19h hi ha previst un acte per commemorar aquests 100 anys de la federació. Sota el nom de “Diada del centenari” es farà homenatge a les persones i entitats que més han destacat en la història de l’entitat i en l’atletisme català. Si algú està interessat en anar-hi, que sàpiga que serà a la Sala d’Actes de l?INEFC Barcelona, ubicada també a l’Avinguda de l’Estadi.

Actes i celebracions con aquestes fan que puguem conèixer millor tots aquests esportistes, sovint no tant coneguts com els futbolistes però no per això menys campions, ja que els atletes catalans han guanyat també campionats mundials!

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant