S’entrega la Pilota d’Or 2014

Fa pocs dies ha tingut lloc un dels esdeveniments mediàtics esportius més importants de l’any: l’entrega de la Pilota d’Or.

Pilota d’Or 2014

El “Ballo d’Or”, tal com és conegut al seu lloc d’origen, França, és un premi que s’atorga al millor jugador de futbol. Abans de 1994 es donava només a jugadors Europeus, després va passar a ser al millor jugador de les competicions europees i finalment, des de l’any 2009, al millor del món. També al principi l’entitat que hi havia al darrera era la revista France Football, mentre qui ara hi dóna el premi és la pròpia FIFA.

Actualment el jugador amb més Pilotes d’Or és el jugador del Barça Leo Messi, que va fer-ho a més de manera consecutiva: 2009, 2010, 2011 i 2012. Amb tres guardons hi tenim Johan Cruyff, Michel Platini i Marco van Basten. A dia d’avui també en podem sumar un altre: Cristiano Ronaldo.

El portuguès va guanyar la seva tercera pilota d’Or la nit del 12 de gener, ostenta el rècord de ser el jugador més jove que ha rebut mai el premi, ja que la seva primera va ser l’any 1997 quan tenia 21 anys i tres mesos.

Aquí podeu veure el vídeo amb el moment de la recollida del premi, amb un sorprenent crit al final que va deixar a tothom bastant sobtat:

El jugador del Real Madrid es va imposar amb un 37,36% dels vots, molt per sobre del segon classificat, Leo Messi, amb un 15,76%. Com a curiositat dir que el tercer classificat era el porter Neuer (la curiositat recau en que la majoria de guardons recauen en mans, sobretot, de davanters).

Amb aquesta tercera pilota el jugador portuguès espera arribar a les quatre pilotes d’or que ja té Messi, tot i que segons va afirmar davant la premsa, és una cosa que no li fa perdre la son. Ronaldo va afegir que havia estat un any espectacular, tant a nivell individual com de forma col•lectiva. Qui també se’n va alegrar molt va ser Carlo Ancelotti, actual tècnic del club blanc i que a més optava a guanyar el premi al millor entrenador, que no va poder fer perquè va anar a parar a Joachim Löw.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant