Quins són els beneficis d’entrenar a l’aire lliure?

Cada cop hi ha més esportistes que prefereixen entrenar a l’aire lliure. No ens enganyem, aquesta opció és més barata que pagar una quota mensual a un gimnàs. A més, l’actual crisi econòmica convida a fer-ho. No és cap secret que avui tots mirem més que mai les nostres butxaques. Però malgrat això existeixen motius de major pes perquè els carrers o parcs d’on vivim es converteixin en la nostra àrea d’entrenament personal.

Esport al carrer

Un dels principals avantatges de fer exercici a l’aire lliure és fer front a la rutina. Veritat que practicar running a un parc envoltat d’arbres és més plaent que fer-ho a una cinta de córrer tancat entre quatre parets? És més, encara que féssim esport als carrers del nostre barri, al bell mig del nucli urbà, sempre seria menys rutinari perquè canviem l’entorn visual amb el qual interactuem constantment.

Gaudir de la naturalesa és menys monòton sobretot si fa bon temps. Respiraràs aire pur i no hauràs de suportar aquella molesta flaire a suor que de vegades hi ha als gimnasos. L’esport és per si mateix la millor manera de desconnectar i sacsejar tensions. No ho dubtis. I si creus que el teu fort no és cremar quilòmetres i quilòmetres d’energia, només has de trobar un tros de gespa i començar el teu programa personalitzat d’exercicis.

No obstant això, hi ha una hipòtesi que dóna un valor acadèmic a les dades que aportem. Un estudi realitzat a la Universitat de Glasgow -amb una mostra de més de dues mil persones- subratlla que caminar, passejar en bicicleta o córrer a zones verdes disminueix d’una manera notable possibles nivells de depressió o estrès. Els investigadors adverteixen que tan sols cinc minuts d’exercici en contacte directe amb la natura pot millorar el nostre estat d’ànim i l’autoestima.

I per si això fos poc, segons un altre estudi de la Universitat de Pittsburg, la gent que pateix una malaltia i que té contacte freqüent amb la llum solar es recupera més ràpid. És a dir que una bona passejada pot ser un remei infal•lible per a la prevenció.

Si després de llegir aquest article no t’hem convençut del tot, el millor que pots fer és portar-ho a la pràctica. A què esperes?

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant