L’exercici físic com a activitat de lleure

En la majoria dels casos en els quals es parla sobre l’exercici físic com una opció d’oci, es planteja aquest tipus de proposta entorn de la manera en què s’empren temps lliure per al cas dels nens i els adolescents. Per descomptat aquesta és una noció que també aplica a qualsevol altre moment de la vida. S’ha de tenir en compte que amb l’exercici físic s’augmenta l’autoestima, s’evita el sedentarisme i es pot conèixer de molt bona manera el cos, sense deixar d’esmentar que és una eina que ajuda a socialitzar.

Els beneficis de l’esport amb l’activitat física són coneguts per la major part de la població i està totalment clar que la seva realització és fonamental perquè el cos d’una persona pugui gaudir de les millors condicions possibles. Amb tot l’anterior, es proposa que les persones considerin l’exercici físic com una activitat d’oci en la qual val la pena invertir temps, pels següents aspectes:

  • Amb la pràctica habitual d’exercici físic de manera moderada, es contribueix al bon estat general de la salut i al fet que la persona se senti sana, bé i amb molta vitalitat. En aquest sentit, és una activitat que encara que es pot emmarcar com d’oci, és positiva quant a salut respecta.
  • Si es mira l’activitat física des d’una perspectiva de la prevenció, implica que l’oci s’està transformant en una excusa perquè les persones puguin prevenir casos de sobrepès o d’obesitat. Amb l’anterior, s’ataca de manera directa al sedentarisme, un dels principals problemes de salut pública en l’actualitat. Amb l’exercici físic moderat s’està ajudant al fet que les persones puguin descansar i a aconseguir una millor qualitat del somni. En altres paraules és una mesura amb la qual s’afavoreix la relaxació, doncs és una descàrrega dels nervis i de la tensió que es van acumulant com a part de la vida quotidiana.
  • Segons sigui l’edat des de la qual l’hi analitzi, l’exercici porta amb si una comprensió de la recompensa per l’esforç, ja que s’obtenen certes modificacions en el cos com a resultat de l’entrenament a mitjà i llarg termini.
  • És una activitat amb la qual es fomenta la socialització, doncs amb la seva pràctica s’entra en contacte amb altres persones que també l’estan realitzant, la qual cosa possibilita que existeixi una trobada entre sentiments, experiències, idees o personalitats, que potser en un altre tipus d’espais o activitats seria molt més difícil de consolidar. És al seu torn una ajuda per aprendre a treballar en equip.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant