Entrenar-se amb el CrossFit

Es coneix amb el nom de CrossFit a una sèrie d’entrenaments i exercicis per tal d’entrenar el cos i millorar físicament en tots els aspectes, com ara per exemple força o resistència.

CrossFit

El principal objectiu és desenvolupar una sèrie de capacitats físiques per tal de mirar de dominar-les totes sense haver de fer cap programa físic centrat en cap de les àrees. Una de les característiques és que els exercicis que es fan són molt intensos i sense pauses. Alguns dels esports que es practiquen són: atletisme, gimnàstica o halterofília.

Les capacitats físiques a desenvolupar són:

1. Resistència cardio-respiratòria
2. Resistència muscular
3. Força
4. Flexibilitat
5. Potencia
6. Velocitat
7. Coordinació
8. Agilitat
9. Equilibri
10. Precisió

Són entrenaments totals que s’enfoquen a una manera diferent de viure l’esport.

Com va començar tot?

A principis dels anys 70, l’estadounidenc Greg Glassman es va adonar que alguns esportistes eren molt bons en algunes coses però estaven molt fluixos en altres, tot i entrenar de forma periòdica.
Glassman, doncs, va decidir a l’any 1995 obrir un centre d’entrenament integral i un cos de policies van ser els primers en provar-ho. La cosa va anar bé i al cap de poc es va expandir al cos de bombers i militars, fins a dia d’avui que ja compta amb molts seguidors arreu del món.

Si voleu aplicar CrossFit heu de canviar els hàbits d’entrenament. En comptes de fer exercicis basats en tandes periòdiques heu de fer sessions més curtes i amb molta més intensitat, cosa que fa augmentar de forma molt ràpida la massa muscular, la força i la potència invertida.

Un advertiment, però: cal saber el que s’està fent. Realitzar exercici físic de forma intensa sense cap mena de control ni supervisió pot resultar perillós per la salut. Existeixen gimnasos especialitzats en CrossFit on un assessor us podrà aconsellar i guiar els primers dies. Penseu que no tothom està preparat per assumir grans quantitats d’esforç en tan poc temps! Caldrà que abans es puguin valorar aspectes com la resistència, la capacitat respiratòria, la densitat òssia o la massa muscular. A mesura que es conegui la tècnica i que el cos es vagi adaptat ja es podrà avançar.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant