El rugby subaquàtic és una modalitat de rugby que es juga a l’aigua, en una piscina. Hi participen dos equips de 12 jugadors, tot i que a l’aigua només n’hi ha sis, ja que els altres sis s’han d’esperar a la banqueta i anar-se tornant.

Rugby subaquàtic, què és, com es juga i a on

Com a molts altres esports, l’objectiu és marcar a la porteria contrària, que es situen a cada un dels extrems de la pista o àrea de joc. La porteria està enfonsada i la pilota també, ja que està plena de material no-flotable per garantir que serveixi per jugar sota l’aigua (de fet, la pilota no pot sortir de l’aigua en cap moment)

És un esport que requereix molt bona forma física, ja que al jugar-se sota l’aigua els jugadors han d’estar en apnea, sense respirar.

A Barcelona hi ha un club esportiu que es dedica a la pràctica d’aquest esport: el BCN Rugby Subaquàtic. Iniciat l’any 2005 per iniciativa d’uns colombians, es pot dir que de moment són l’única entitat catalana que es dedica a la pràctica d’aquest esport. Actualment participen en tornejos nacionals i internacionals (l’equip femení va ser campiona d’Espanya l’any 2009)

A la pàgina web podreu trobar-hi informació relacionada. Alguns elements a destacar són:

• El club disposa de tot el material necessari (aletes, màscara, snorkel, etc.) si voleu provar de practicar-lo un dia, només heu de contactar amb ells, agafar tovallola i banyador i dirigir-se al lloc d’entrenament (Piscina Sant Jordi). S’entrena tres dies a la setmana.
• Es tracta d’un esport en tres dimensions, i això vol dir que els rivals es situen a qualsevol lloc.
• Es tracta d’un club federat a la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques.
• A part de participar en tornejos nacional i internacionals, el club organitza la Barcelona CUP, torneig internacional que es disputa a Montjuïc, a la piscina de salts. A banda d’això, també s’organitza la Copa Catalunya, que bàsicament serveix per donar a conèixer aquest esport i poder jugar amb antics jugadors, per exemple).

Com ja hem dit, no existeix cap altre club d’aquestes característiques a Catalunya, però desitgen que se’n puguin formar d’altres i ofereixen tot el seu suport per a fer-ho possible.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant