La vista és un dels sentits més importants i per això cal saber cuidar-la i protegir-la de possibles problemes. Per exemple: quan aneu a esquiar o a la platja, ja hi penseu sempre, amb les ulleres de sol? I quan esteu molta estona a l’ordinador, ja feu pauses per descansar la vista?

La importància de cuidar la vista

A Internet podeu trobar molts consells protectors i preventius. Una d’aquestes pàgines és el portal Jove.cat, on compareixen alguns consells per tal d’evitar i combatre la fatiga visual. Són aquests:

• Descansar cada 30 minuts aproximament. De tant en tant també està bé fixar els ulls en algun punt allunyat d’on som.
• Comproveu bé la llum que us il•lumina: s’ha d’evitar que la llum reflecteixi directament sobre la pantalla.
• De tant en tant es poden utilitzar gotes per al llagrimeig artificial. Sobretot quan hi ha l’aire condicionat, que tendeix a ressecar la zona.
• Utilitzeu, sempre que es pugui, protectors de pantalla (això va tant per a ordinadors com per a mòbils i tauletes).
• Els símptomes més freqüents de fatiga són la picor i la sequedat als ulls. S’ha d’intentar que no apareguin, però si us hi trobeu, sortiu de l’ordinador i relaxeu la vista.
• Cada dia s’utilitzen més ordinadors i pantalles. Tot i que en alguns casos és inevitable, hauríem d’augmentar les hores i espais en els quals no mirem cap pantalla i, sobretot, no incitar a que els nens petits estiguin tot el dia amb la pantalla a la mà.

Una altra pàgina web on trobar consells és el Centre d’Oftalmologia Barraquer. Són especialistes en el tema i una secció del seu portal està dedicada als consells. Tenen diversos articles en pdf, com per exemple aquest sobre ulleres de sol, del qual se’n destaca que cal assegurar-nos que coneixem quin tipus de filtre aplica el model i quins són els materials emprats.

El centre, a més, participa en l’iniciativa del «Banc d’ulls», que es va crear l’any 1962 per fomentar la donació d’ulls i així poder augmentar les operacions d’aquest tipus i ajudar a persones a recuperar la vista i assolir una vida sociolaboral plena.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant