Consells per gaudir de la platja

Aquesta setmana s’ha presentat la nova campanya del Departament de Salut per a la seguretat i la salut a les platges titulada “A la platja, siguem grans”.

Gaudir de la platja amb seny

Aquesta campanya té per objectiu fomentar els bons hàbits entre els usuaris de les platges i sobretot pensant en la gent gran.

També vol arribar a totes aquelles persones adultes que tenen cura d’infants i que per tant han de fer veure que la platja és un lloc per gaudir però que cal vigilar certs aspectes.
Alguns dels consells que es proposen són:

  • Si us trobeu malament o cansats, millor no banyar-se. Si bé ja sou dins de l’aigua i veieu que no us trobeu bé, n’heu de sortir de seguida i avisar a qui tingueu més a prop .
  • No s’ha d’entrar a l’aigua de cop: l’aigua sol estar molt freda i sovint hem estat exposats al sol massa estona. Cal entrar de forma gradual.
  • Si heu dinat, intenteu esperar unes dues hores abans de posar-vos a l’aigua.
  • Eviteu platges que no disposin de servei de vigilància o sense zones habilitades per al bany.
  • Eviteu també el consum de begudes alcohòliques
  • Vigileu els infants que estiguin al vostre càrrec. Si no saben nadar, han de portar un dispositiu que els ajudi a mantenir el cap fora de l’aigua.

Trobareu altres consells a la web de la campanya. El més important és el sentit comú.

Recordeu també el que significa cada bandera: la bandera verda indica que està permès banyar-se, la groga que cal precaució i la bandera vermella, prohibició. No respectar questes indicacions fa posar la teva vida en perill i també la de les demés.

En aquest sentit, la feina del socorrista és molt important, ja que l’estiu de l’any passat va acabar amb 20 persones mortes a la platja, 510 rescats i 43.911 assistències per part dels serveis de socorrisme. S’espera que aquest any es pugui rebaixar aquesta xifra. Si us interessa formar-vos com a socorristes aquàtics, podeu trobar més informació al web de l’escola.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant