Bosaball, el joc tres en un

Sí, no ho hem pas escrit malament: el, i no baseball. N’heu sentit a parlar? El nostre objectiu per avui és fer-vos-en cinc cèntims i que a partir d’avui sapigueu de que tracta aquest esport si us en parlen.

Com es juga al bosaball

En primer lloc hauríem de dir que, més que un esport, es tracta d’un joc que barreja tres pràctiques esportives: el voleibol, el futbol i la capoeira, sent el voleibol el referent més proper.

El bosaball es realitza al damunt d’una pista inflable, el que el converteix en un joc ideal per aquests propers mesos d’estiu i idoni si s’aconsegueix muntar-ho en alguna platja. Podríem dir que les normes són semblants al voleibol i que el seu inventor va ser un belga que, vivint a Espanya, l’any 2004 va veure que podria ser una bona cosa i al cap d’un any ja es podia trobar a diverses platges del nostre país.

Característiques principals

  • No hi ha bosaball sense música: n’és l’essència. Els àrbitres es fan anomenar “àrbitres samba” i a part de xiular les faltes que es comenten en el transcurs del joc, també fan acompanyament musical amb el xiulet, el micròfon i diversos instruments de percussió. La majoria de vegades, inclús, hi ha un DJ.
  • Els equips estan formats per 4 o 5 persones, i l’objectiu es que la pilota toqui el terra de l’equip contrari (com el voleibol). Es poden fer un màxim de 5 tocs per equip, després s’haurà d’enviar la pilota immediatament al camp contrari o es rebrà una penalització.
  • Es pot jugar de dues maneres: amb les extremitats superiors o bé amb les inferiors (és a dir: braços i mans o bé peus, genolls). D’això se’n diu jugar “al toc voleibol” o bé “al toc futbol”.

Es tracta d’una pràctica esportiva adaptable a totes les edats i nivells, ja que la xarxa es pot abaixar o pujar en funció de les necessitats. El més destacat del bosaball es veure com el camp inflable permet fer salts i piruetes espectaculars, fusionant esport i dansa acrobàtica. Esperem que aquest estiu siguin més les platges on s’hi habilitin punts per practicar-ho!

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant