Com introduïr el crossfit al teu treball físic

Si t’estàs rumiant el fet de començar a practicar Crossfit i no saps com fer-ho, aquest article és perfecte per a tu. El primer que has de tenir en compte és que començar en el Crossfit és molt dur, fins i tot si ja ets esportista, si ja entrenes diàriament en alguna disciplina com pot ser: córrer, nedar, practicar fitness, etc.

Quan comencis amb el Crossfit et preguntaràs si realment ja estaves en forma o el que feies fins ara no servia de res. Sense cap intenció de desmotivar, cal remarcar que només amb un warm up seràs conscient de la duresa d’aquesta pràctica, però també veuràs com de satisfactòria resulta serr i la rapidesa amb la qual començaràs a visualitzar resultats, si ets capaç de superar el cruiximent dels primers dies, en els que notaràs dolors a parts del teu cos que ni coneixies, al cap de pocs mesos d’entrenar ja notaràs canvis i millores en el teu estat físic.

A més, el Crossfit pot ser molt divertit, procura programar-te diferents rutines i veuràs com t’enganxes rapidíssim.

Tècniques avançades de treball físic

Si el que estaves buscant és un entrenament per a principiants sentim comunicar-te que això no existeix, al Crossfit no hi ha diferències en els exercicis d’algú que acaba de començar a practicar i d’algú que ja fa temps que entrena, tothom fa pull ups, clean, thruster, tots fem absolutament el mateix. L’única diferència és que pots adaptar l’exercici a la teva força o a la teva condició física. Com? Si realitzes exercicis de força, el que has de fer és posar-te poc pes, adaptant-ho al que creus que pots aixecar.

Si no tens pull ups, en els boxs trobaràs gomes de colors, cada color indica una resistència diferent, comença per la goma verda, que és la més ampla i vés pujant. Amb un parell de rutines setmanals notaràs el progrés de seguida, i la força de voluntat es convertirà en satisfacció i addicció al Crossfit.

Has de tenir en compte, que les primeres vegades que entrenis, quan arribis al box i llegeixis la rutina en la pissarra, tot et sonarà a xinès. No et preocupis, com a tot a la vida, al Crossfit ningú neix ensenyat, totes les nocions les aniràs adquirint a mesura que entrenis, pregunta al teu entrenador o companys tots els dubtes que tinguis. I no et desanimis, tingues per segur que el que no puguis fer avui, molt aviat et sortirà.

Materials per fer crossfit

  • Mitjons llargs: Una cosa és clara, com més Crossfit practiquis més blaus t’acompanyaran, a les canyelles, les cuixes, les clavícules, etc.
  • Guants: per a evitar que se t’obrin les mans i reduir l’aparició de calls.
  • Canelleres: les canelles pateixen molt amb molts dels exercicis de Crossfit i és important protegir-les.
  • Vambes: per a començar val qualsevol tipus, però si tens, millor fer servir unes vambes de futbol 7 que unes de gimnàs.
  • Roba: no cal res de particular, unes malles i una samarreta seran suficients.

A mesura que et vagis enganxant a la pràctica de Crossfit pots plantejar-te adquirir material especialitzat, com unes esportives d’halterofília, unes canyelleres o una corda per a practicar double unders.

BTT: bicicleta i muntanya

Per moltes persones, el BTT no és només un esport o un hobby. És un camí de vida. Aquí tenim 5 raons per què sent un